Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Az én kedvenc sípályám: Bad Hofgastein

bede | 2008.11.26. 10:00 7 komment

Alapok: Kétfajta síelő van: az egyik szereti Ausztriát, a másik meg nem. Egyszerűen van, aki allergiás a muskátlira. Aki viszont nem, annak Bad Hofgastein gyakorlatilag tökéletes, az osztrák élményt a maximumig fokozó úticél. Magyarországról viszonylag gyorsan elérhető, a magasabban lévő pályák viszonylag hóbiztosak, a vendéglátás színvonala pedig kifejezetten magas.  
Odajutás: Van, aki szeret átvágni Ausztria közepén, de a legegyszerűbb mégis autópályán Salzburgig, onnét szintén autópályán tovább délre egészen a Zell am See-i kijáratig. Itt nyugatnak a B311-esen, majd délnek a B167-esen egészen a célig. Hat és fél óra alatt simán meg lehet oldani.
Bérlet ára: Másfél nap felnőtteknek 66 euró, a hatnapos bérlet ára szintén felnőtteknek 189 euró.
Pályák: Valamivel több, mint 200 kilométer. A legmagasabb pont 2700 méter a szomszédos Sporgasteinben, az összekötött Bad Gastein-Bad Hofgastein terepen 2300 a maximum.
Legjobb siklás: Délelőtt felmenni a Hohe Scharte-csúcsra, és onnét vagy tizenöt kilométert siklani folyamatosan lefelé a H1 és a H2-es pályákon egészen a faluig.
Sí vagy snowboard?: Bad Gasteinben van egy félcső, de ez azért alapvetően síelőknek való hely.
Sor?: A hegy aljától induló sikló-felvonóhoz forgalmasabb hétvégéken kell néha várakozni negyed órát, fent viszont már nagyon jól eloszlik a nép.
A legjobb dolog sport után: Bad Hofgasteinben van Ausztria egyik legjobb termálfürdője, ezerféle szaunával, gőzfürdővel, és még csúszdákkal is. Amikor a síhét második napján az ember irtózatos izomlázzal ébred, elég nagy a kísértés, hogy az egész napot itt töltse.
Mennyi a magyar?: Kevés. Nem egészen világos miért, de töredéke annyian sem járnak ide, mint a közeli Schladmingba vagy Flachauba.
Legjobb hely ebédelni: A Hamburger Hütte nevű kunyhó, valamivel a csúcs alatt. Megbízhatóan részeg pultos, szabadtéren sütött tiroler gröstl (krumpli + szalonna + hagyma serpenyőben), csak itt is van az a hülye szokásuk, hogy a Radlerhez Sprite-tal töltik fel a sört.
Buli van?: Nem nagyon. Bad Gasteinben van egy kaszinó, ami normális síelőt nem nagyon érdekel, ezen kívül viszont nem hogy diszkók, de még kocsmák sincsenek nagyon. Ahogy említettük, épeszű ember a termálvízben áztatja az áztatnivalót.

 

ausztria kedvenc pályám bad hofgastein

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr38699602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GergőÁron (törölt) 2008.11.26. 13:13:57

Eddig is tudam, hogy létezik oylan síző, aki ne szeretné ausztriát.
Itt van egy köpésre, nagy pályák, nagy hó, sok szép muskátli.
Elég nagy luxus egy ilyen helyet utálni.
Bár ha nagyon hazdag lennék, lehet, én is kialakítanék magamnak ilyen allűröket, csak úgy a hecc kedvéért. Például soha nem vennék dízelüzemű magánrepülőgépet. Csak.

GergőÁron (törölt) 2008.11.26. 13:14:58

na, bakker, Eddig nem is tudtam. Kimaradt egy huncut "nem". Így még annyira sincs értelme az egész kommentenk, mint amennyi eredetileg lett volna...

tlac 2008.11.26. 13:19:06

Osztrákia a legjobb - nem kérdés! vagy bajor-osztrák határ: www.hotelsonnen.com

dobákpeti · http://dobakpeti.blog.hu 2008.11.26. 13:37:07

Ausztriának pont a 0 éjszakai élet a hátulütője - mások szerint meg persze az előny.
Egyébként pedig snowboardozni nem csak félcsőben lehet (sőt!), de ezt betudom elfogultságból adódó tudatlanságnak.

wonderboy 2008.11.26. 21:37:49

Bad Hofgasteinben volt egy helyi viszonyokhoz képest elég jó jazz kocsma a parkoló mellett.

Amúgy tényleg elég unalmas hely, csupa ötcsillagos szállodával. Nem véletlenül kevés a magyar (ami viszont ez bizonyos szempontból kifejezetten előnyös is lehet), bár még nem volt olyan év, már amikor én még oda jártam, hogy ne hallottam volna magyar szót.
Ami viszont érdekesebb, hogy a St Georgban pihentette öreg csontjait Kohl kancellár és felesége is, ami a szomszédos Carinthia szálló vezetőit állandó irigységgel töltötte el...

Karcolt lendület 2008.11.28. 12:44:23

A véleményem jelentősen eltér, szerintem Bad Hofgastein szar.

Tipródás van reggel a liftnél (vonatnál) - főidényben nemcsak hétvégén (nem túl korán indulva összejöhet 20-30 perc várakozás is), néhány liftnél fent is (bár tényleg lehet találni aránylag néptelen részeket), a pályákat elég hanyagul ratrakolják, a védőhálót hírből ismerik, ez főleg a kékkel jelölt - ugye elvileg kezdőknek való - keskeny, meredek hegyoldalon levezető, kb. délre felbuckásodó szerpentíneknél kínos.

Ugye az egész völgy turizmusa erősen épít a termálvízre, ehhez képest az Alpentherme egy szutyok volt, kicsit nagyobb, de kb. olyan színvonalú, mint Göstlingben (Hochkar) a Hallenbad, ami ott teljesen megfelelő, itt baromi gyenge, komoly csalódás. Bad Klenkirchenben a Römerbad, vagy már a Dolomitokban (Olaszországban Ortiseiben (St. Ulrichban) a Hallenbad, vagy nem síterepen lévők közül - de útba ejthető - Bad Tatzmannsdorfban a Burgenlandtherme messze jobb, nagyobb élményt nyújtó fürdők, sokkal komolyabb szauna-részleggel. (Ahogy most néztem, talán ezt bővítették az Alpenthermében, nem egy központi nyüzsgő térben kell majd "relaxálni".)

Éjszakai élet gyakorlatilag nincs - igaz ez nem elvárás mindenkinél.

AgentO 2008.11.28. 13:04:27

Egy napra jó, de akkor is inkább Sportgastein. illetve az Amadé többi rendszere, ha már úgyis érvényes rájuk a bérlet.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása