Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Havazik Vietnamban és az Egyesült Arab Emírségekben

Zubreczki Dávid | 2009.01.28. 08:00 Szólj hozzá!

Három éve boldog-boldogtalan, síelő és nem síelő is megkapta a Ski Dubai képeit: egy 85 méter magas, négy pályás fedett síparadicsom a sivatag közepén. (Nekem a legjobban a felvonók tetszenek, amelyek az illúzió kedvéért teljesen valódiak, holott egy ilyen létesítményben akár mozgólépcsővel, lifttel vagy tevével is fel lehetne menni.) Viszont most az Arab-félszigeten is megtudják milyen az igazi hó! A SkiEurope Report cikke szerint ugyanis múlt héten havazott az Egyesült Arab Emírségekben.

Ez állítólag emberöltőnként egyszer ha előfordul arrafele. Ráadásul Ras al-Khaimah emírségben, ahol a mintegy tíz centi hullott, nincs is szó erre "jelenségre" a helyi dialektusban. Saud bin Saqr al Qasimi sejk, a koronaherceg azonnal a helyszínre sietett, hogy saját szemével tekintse meg a havat. Ugyanis tervei között egy dubajinál is nagyobb fedett síparadicsom megépítése szerepel.

Amúgy különös, de szintén a múlt héten, Vietnamban is esett hó, ahol legalább olyan ritkán havazik, mint az Emírségekben.

időjárás vietnam egyesült arab emírségek friss hó

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr92907163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása