Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Síruha gyerekeknek. Megúszható tízezer forint alatt?

Zubreczki Dávid | 2009.02.02. 08:00 Szólj hozzá!

Children ski in Mont Saint-Bruno 2008 ( Montreal Canada ) by YONG JIA LIN

A kicsik ruházatára szakosodott Gyerektrend blog legutóbb a síruhákat vette sorra. Állandó szülői dilemma, hogy "minek vegyek újat-drágát, amikor úgyis kinövi," vagy épp "megveszem a legjobbat, mert a gyerkőcöknél a legfontosabb a minőség"? Körkép a hipermarketcuccoktól a srácok növekedését követő, állítható méretű síruhákig.

Jause, a poszt írója három csoportra szedte a ruhákat:

"Az első kategóriába tartozó, olcsó, hipermarketek és élelmiszerboltok akciós ajánlatában szereplő „síruhák” egyetlen előnye az áruk: 10 000 Ft alatt bármikor beszerezhetők. Az átázás és az átfázás azonban biztosra vehető. A címkén feltüntetett teflon-bevonat ne tévesszen meg senkit, legfeljebb egy rövid játszóterezést bírnak ki, azt is főleg száraz időben. Ebbe a kategóriába tartoznak a használt síruhák is, ahol a vízállóság ismét csak nem garantált."

"A második kategória közepes árfekvésű - 10 000-25 000 Ft között -, remélhetőleg vízálló darabokból áll. Ezekben már jobban bízhatunk, megfázni sem fog bennük a gyerek, úgyhogy aki szánkózásra, korcsolyázásra, síelésre vágyik, ennél a kategóriánál ne adja lejjebb. Ezeknél a daraboknál már találkozhatunk a síruháknál manapság alapfelszerelésnek számító hófogóval a dzseki belsejében és a síbérlettartó zsebbel, míg a kapucni általában levehető."

"A harmadik kategóriába a kifejezetten hegyi-, és téli sportokra szakosodott gyártók ruhái sorolhatók. A kínálat és a minőség pazar, néha kifejezetten az az érzésem, hogy a ruha jobban tudja, hogyan kéne síelni, mint a viselője. Az árcédulát ebben a kategóriában jobb, ha nem nézzük, akkor nem megy el végleg az életkedvünk. Ezek a kiemelkedő anyagminőség mellett több extrával is felszereltek: kicipzárazható szellőző nyílások, MP3-tartó kivezető nyílással a fülhallgatónak, napszemüveg-tartó zseb, helyenként rögzített szemüvegtörlő kendővel. A német Salewa cég szülőbarát megoldása a 2in1 síruha, ami bőségében és hosszában is állítható, így két méretnek felel meg egyetlen ruhadarabban."

További részletek a gyerektrenden. És mit tapasztaltak a nyájas Hütte-olvasók? Lehet-e a kapni olcsón jót? Fölösleges rongyrázást vagyalapvető odafigyelést jelenti-e a márkás gyermek-síruha?

gyerek ruha

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr10917522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása