Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Elütötte egy kislány, helikopter vitte el. Újabb biztosítós rémtörténet és egy szakjogász levele

Zubreczki Dávid | 2009.03.24. 20:22 Szólj hozzá!

Rövid síhorror-sorozatunk legutóbbi epizódja nem csak egy csomó kommentet, de néhány olvasói levelet is termett. Ezeket tárjuk most a Nagyérdemű elé. Íme egy újabb balesetes-biztosítós, de jól végződőd történet, meg egy ügyvédi tanács az előző esethez.

Akit a kislány ütött el

megosztom saját tapasztalataim Veletek, mintegy okulásul. 2006-ban gázolt el egy kislány egy osztrák sípályán. Helikopter, műtét, kórház, lábadozás hónapokig…stb. Volt EU-s tb kártyám, és mindenre – így felelősségre is – kiterjedő biztosításom. A kórházi ellátásból csak a kapott segédeszközöket (mint mankó) kellett kifizetnem, és az osztrákoknál van vmi 10% önrész, az egész 20EUR körül volt.  A helikopter számla már hamarabb hazáért mint én (ez egy nagy üzlet odakinn), az akkori árfolyamon 700.000,-Ft körüli összeget kóstált. Ezt a biztosítóm fizette ki helyettem. A gázoló kislány szerencsémre magyar volt, az édesapja korrekt módon kifizette az elmaradt síutam meg egy másik befizetett utat, repülőjegyet..stb.

Ha lett volna a gázolónak felelősségbiztosítása, akkor ezeket a költségeket (is) megúszhatta volna. A hab a tortán, hogy a táppénz miatt az egészet az  OEPnek (Országos Egészségpénztár, ha vki nem tudná)  is jelenteni kellett, aki megpróbálta behajtani az én kinti kórházi költségeim (amit ugye az EUs tbkártya fedezett) a gázoló kislány szülein.  A történet végét nem tudom, én mindenesetre megírtam az OEPnek, hogy nem korrekt az eljárásuk, azért fizettem évekig a nem kis egészségbiztosítási díjat, hogy Ők helyt álljanak ha baj van, mellesleg a sízés veszélyes üzem…ezért kötünk biztosítást.

Azóta is síelek, és mint mindig, van biztosításom (felelősségbiztosítással kiegészítve), és mindig van  EUs tbkártyám is.

 

Üdvelek:  €

És amire érdemes ügyelni:


Kedves Hütte,

csak a következőkért nem regisztrálok, de üzenem a károsultnak: a legtöbb ún. "utazási biztosítást" már kiegészítő jogvédelmi biztosítással árusítják a biztosítók. Érdemes volna tehát megnézni az édesapja biztosítási kötvényét, illetve az ahhoz tartozó biztosítási feltételeket, nem volt-e neki is ilyen biztosítási fedezete, anélkül, hogy tudott volna róla. Ebben az esetben a biztosító minden bizonnyal helyt áll az ügyvédi költségekért vagy azok egy részéért is, attól függően, milyen limitben - maximális biztosítási összegben - állapodtak meg a biztosítási szerződésben.

Remélem, segíthettem:

xxx yyy
ügyvéd
biztosítási és kártérítési szakjogász

baleset biztosítás

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr711022528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása