Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Amikor a liftekezelők ellopják a hátizsákod

Zubreczki Dávid | 2009.11.19. 12:00 13 komment

Skilifts in the mist.

Nem véletlenül a Homárra érkezett és nem véletlenül a Hüttén kötött ki Sir levele. Főszereplője egy liftben felejtett hátizsák, ami a telefonban még megvolt, aztán a személyes találkozóig nyomtalanul eltűnt. Bár ügyfélszívatásért és tolvaj alkalmazottakért nem kell a szomszédba mennünk, úgy tűnik, tőlünk nyugatra sem csupa úri ember dolgozik.

Sziasztok, elmesélem október 23i történetemet a ’baráti labanc’ (ausztriai) Hintertuxról ... tudom így járjon mindenki aki nem otthon tölti az ünnepeket J ... Sztori röviden, síelésról van szó, a völgyből 3 állomás visz a csúcsra, sajnos mi pénteken hazafele a középső kabinos felvonóban felejtettünk egy piros Atomic hátizsákot (gyakorlatilag egy síbakancs tartót), benne egy pulcsi és egy síszemüveg. Völgyből szimpatikus alkalmazott feltelefonál a hegyre, igen, meg van a hátizsák, ők mondják a színét és a márkáját. Ígérik, beteszik az irodába, szombat reggel felvehetjük. Természetesen szombaton első program a begyűjtés lenne, táska sehol, infó sehol, senki nem tud semmit ... két különösen unszimpatikus borostás hegyiember még gúnyosan mosolyog is a szerencsétlen magyaron aki a messzi nyugaton próbál hozzájutni az előző este ígéret szerint biztos helyre elzárt csomagjához, gondolva ez már itt az EU, itt nem lopnak a postások, felvonó kezelők ... mondtam nekik ha estig nem kerül elő akkor kitalálom hogyan tovább.

 

Este újra körbezarándoklok minden szóbajöhető felvonóst az állomásokon, azután nincs mit tenni irány a völgy ahol a főnök-műszakvezető tartózkodik állítólag ...főnök 5kor már sehol, de akkor legyen valami írásos nyoma megteszem a bejelentést.

 

Meglepetésemre gyakorlatilag 3 nap alatt jön a válaszlevél, mely szerint félreértés történt, de ha megtalálják a táskát akkor küldik. Velem persze senki nem beszélt csak kijelentették a félreértést indoklás nélkül, mire kicsit részletesebb email megy tőlem, hogy gyakorlatilag náluk tűnt el a csomag az irodájukból és szerintem simán ellopták, mire még meglepőbb válasz érkezik ... azaz ez a táska annyira népszerű, hogy pont akkor pont valaki más vesztett el egy hasonlót amit visszaadtak neki, és az enyém még sehol ... emailek mellékelve, külön kiemelem a finom célzást, ahol jelzik hogy mennyi sok ember jár hozzájuk rengeteg országból uhogy gyakorlatilag le vagyok ejtve és természetesen mindenki ilyen táskát használ J

 

Ezzel a Homár levéllel a célom csak annyi, hogy jelezzem, Ausztria messze nem az a kultúr ország mint aminek hisszük és ha kell összezárnak ott is az érintettek ha el kell simítani valamit, pláne ha vmi keleti blokkos egyén problémájáról van szó ... amit javasolhatok mindenkinek és mi már régóta csak a gleccserek miatt teszünk kivételt az egyértelmű: síeléskor aki teheti irány Olaszország J

 

Thx, üdv, Sir

ausztria lopás naiv ügyfél felvonó hintertux

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr71536386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Logan Grimnar 2009.11.19. 12:49:19

Jah, mert a taljánoknál biztosan nem fog ilyen előfordulni :-)))).

És ha ott is lesz hasonló eset? Irány Franciaország? :-))))

Én síeltem Ausztriába, öcsém is egy jópárszor és semmi gond nem volt sosem, de el tudom hinni a veled történteket.

Gazemberek sajnos a "fejlett nyugaton" is vannak.

Písz

bvb09 2009.11.19. 13:14:20

Olaszországban nekünk a szállodai szobánkat rabolták ki, azzal az apró trükkel, hogy mivel a recepciós nem éppen mindig volt a helyén, egyszerűen csek levették a kulcsot és bejöttek. Maradjon inkább Ausztria!

min 2009.11.19. 13:21:18

Csak sajnos nem bizonyítja semmi, hogy valóban az emberünk táskáját találták meg. Így ő alaptalanul vádol a lopással bárkit is. Elhagyja aztán gané az egész ország? Érdekes mentalitás. Lehet egy lakatlan szigetre kellene költöznie.

sasfiók 2009.11.19. 13:32:32

Ehhez csak annyit ,az év elején ,életem első sítúrája ,Innsbruck belvárosi szálloda, zárt ruhatár, több milliós (forintban) értékű felszerelések közül elsőként a szemüvegemet lopták le a sisakomról. Másnap ugyaninnen márkás síbakancs fogyott el. S,hogy ki lehetett? Mindez a hét vége felé történt amikor is bőven kelet-európai(?) csoport érkezett!!! Üldözési mánia ?Lehet! De akkor is nekem 13 eFt-s károm a bakancsos kollégának 70 eFt-s kára lett .

indapasssucks 2009.11.19. 14:18:20

uu, akkor megint lehet olcsón sícuccokat kapni Hans Niedermayer kis hegyvidéki boltjában?
Szemüveg, pulcsi, atomic hátizsák....

Russell Coutts 2009.11.19. 14:30:25

Hinterglemmben zárt, őrzött mélygarázsban lopták ki a kocsimból a műszerfalon hagyott Santana cd tokot, benne egy cd-vel (semmi mást). Képzelem mekkorára nyúlt a delikvens arca, amikor kinyitotta, és rájött, hogy anyám Flatley cd-je van benne, amit nem volt kedvem út közben a saját tokjába tenni cd cserekor :))))

almendrico 2009.11.19. 14:47:06

az, hogy Ausztriaban is lopnak, még ok, de en azt utalom, hogy siman a magyarokra fogjak. Hogy atjonnek a hataron, es zsebtolvajkodnak. Mert egy osztrak nem tenne ilyet, de nem am.
Egy ismerosomnek a becsi mentosok pakoltak ki a taskajat. Sajnos meghalt, igy mar csak a rokonok probaltak visszaszerzeni a bankkartyajat. Persze nem sikerult.

AgentO 2009.11.19. 15:05:59

Velem az esett meg, hogy Hochkar-on az Alpenstrasse aljában lévő kapuknál vettük meg a bérleteket, négy darab négynapost, kifizettem, kocsiba be, irány fel a hegyre, fent észrevettem, hogy csak három bérlet van a zsebemben, egyet ottfelejtettem a nagy sietésben. Na, mentem a fenti pénztárhoz, mondom mi a pálya, kérdezték hányas kapunál vettem a bérleteket, letelefonáltak, fél perc múlva már ki is adták a bérletemet fent, mivel tényleg lent felejtettem. Na.

"két különösen unszimpatikus borostás hegyiember még gúnyosan mosolyog is a szerencsétlen magyaron aki a messzi nyugaton próbál hozzájutni az előző este ígéret szerint biztos helyre elzárt csomagjához, gondolva ez már itt az EU, itt nem lopnak a postások, felvonó kezelők ..."

Ez jó magyaros mindenkiről rosszindulatot feltételező beleképzelés, nem több.

genyamagyar 2009.11.19. 15:42:51

@Michael Collins: Az egy hányadék, amit itt reklámozol.

Parajpuding 2009.11.19. 16:40:14

Sajnos pont belefutottál egy tolvajba, máshol is van ilyen. Viszont vicces, hogy pont Olaszországot favorizálod a cikk végén, mert ha valahol sok a tolvaj, akkor az pont a koszos digók földje. Már a 80-as években sem lehetett pl. az autóban semmit hagyni, mert tuti elpárolgott. Szóval neked Ausztriában volt rossz tapasztalatod, másnak meg máshol. Érthető, hogy az ember azt utálja, ahol megszívta. Máskor ügyelsz a dolgaidra. Azért Ausztiában az sem jellemző, hogy éjszaka álrendőrök (vagy igaziak, ki tudja) állítanak meg és amíg kiszállsz a másik elviszi az utastérből az értéket, de még a slusszkulcsot is, nehogy utána tudj menni. Ez a nagy Olaszország.

Michael Collins 2009.11.19. 18:26:37

@genyamagyar: Szerintem az általam említett blog erős iróniája egybe cseng az itteni tapasztalatokkal! Egyébként meg javaslom a humorérzék elnevezésű dolog használatát :)!

AgentO 2009.11.19. 20:20:58

érdekes azért az is, hogy eltűnt a cucc, még az is lehet hogy valaki ellopta, de a cím az mégiscsak az, hogy az osztrák sílift kezelők ellopták, sőt lopják! - megelőlegezve a további lopásokat - hát gratulálok. Az olaszoknál pedig nem a "koszos digók" lopnak, hanem a káeurópából (főleg romániából) odaszakadt cigányok.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása