Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Vasúti megállót Eplénybe a síelőknek? - hírek

Zubreczki Dávid | 2009.10.30. 12:00 Szólj hozzá!

Síelő bukóban zárt lábbal alulról

- A Fischer Sports Group létrehozta Munkácson a világ első, száz százalékban megújuló energiával működő sífelszerelésgyárát.

- Az idei szezon sílécújdonságairól készített összeállítást a Síelők.hu.

- A Fidesz tiltakozik a Zirc-Veszprém vasútvonal bezárása ellen. Szerintük inkább fejleszteni kellene a vonalat: Eplényben - ahová télen ezrek járnak síelni - vasútállomást kellene építeni.

- Az osztrák női alpesi sí-válogatott vezetőedzője szerint lassabb pályákon kellene megrendezni a Világkupa-futamokat, hogy elkerüljék az olyan súlyos baleseteket, mint amilyet Nicole Hosp szenvedett el szombaton. [Fotó: mattila]

hírek magyarország ukrajna síléc eplény

Mennyit drágultak a síbérletek?

Zubreczki Dávid | 2009.10.30. 10:00 1 komment

Nem gondoltam volna, hogy a Hütte egyik legfőbb információforrása a Pénzcentrum lesz, pedig úgy tűnik. A bukósisakos összeállítás után most itt egy síbérletes. A lényeg alant, a részletek a linken.

Síbérletárak

franciaország ausztria szlovákia románia olaszország árak bulgária

A 80-as évek lesz a divat az idei síruházatban - hírek

Zubreczki Dávid | 2009.10.29. 14:49 Szólj hozzá!

sánc

- November 1-én hivatalosan is elindulnak az első gyerekcsoportok a visegrádi műanyag pályán. Egyelőre tesztüzemben, de már müködnek a webkamerák és a meteorológiai állomás a pálya honlapján.

- Műemlékké nyilvánítanának egy 1930-as években épült sísáncot az Egyesült Államokban. [kép]

- Megkezdte a szezont a Kuloár, síalpinista és túrasíblog. Idén Mölltal-beszámolóval nyitnak.

- Az Origón hazai és külföldi síovikról van egy hasznos összeállítás.

hírek

Felszámolási eljárás indult a Vratna síközpont ellen. Kár lenne érte

Zubreczki Dávid | 2009.10.29. 13:58 Szólj hozzá!

N20080729_0066

Felszámolási eljárást indított a Besztercebányai járási bíróság a Vratna (Vratna Free Time Zone) síközpont ellen, írja helyi újságokra hivatkozva a Donovaly blog. Úgy tudja, az eljárást egy kassai cég kezdeményezte, ki nem fizetett számlák miatt. A honlapjukon még nincs infó erről, de a régiós újságokban már megjelentek a hírek (itt állítólag arról van szó). A cég vagyona meghaladja a tartozásokat, így nem lesznek bajban a hitelezők, legalábbis ezt remélik. - írj a Donovaly blog.

Nekem finoman szólva sokkoló volt a hír, ugyanis tegnap (!) még ott lanovkáztunk. Még jó, hogy nem vitték el a végrehajtók a kabinokat, amíg mi a csúcson a Scott kapitány életérzést gyakoroltuk. (Na jó nekünk annyival jobb volt a helyzetünk, mint a szegény sarkkutatónak hogy 30 méterre volt egy büfé, de akkor is brutális idő volt fenn, a 750 méterrel lejjebbihez képest.)

szlovákia válság bezárás vratna

Navajo indiánok a hóágyúk ellen. Lehet, hogy megvesznek egy síterepet, csak hogy megmentsék a szent hegyüket

Zubreczki Dávid | 2009.10.27. 10:00 4 komment

Navajo flag

A Navajo nemzet jelenleg mintegy 300 ezer lelket számlál és 1923 óta önálló kormánya van az USA-ban. Többségük Arizonában él, és épp itt különböztek össze egy ideje az egyik sítereppel. A fő problémájuk a hóágyukkal van, amelyek újrahasznosított szennyvízből gyártanak havat és ezzel megszentségtelenítik a törzs szent hegyét. Az amerikai legfelsőbb bíróság júniusban elutasított az indiánok fellebbezését, ezért ha nem jön közben semmi, jövőre kiépíthetik a vitatott berendezéseket. A tulaj egyelőre nem akarja eladni a síterepet, mely már 1937 óta üzemel, és amely ha nem indítanak be hóágyukat, tönkremegy az egyre rövidebb szezonok miatt.

usa hóágyú

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása