Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Hogyan kerüljük el a lavinát? És mit tegyünk, ha nem sikerült?

Zubreczki Dávid | 2009.02.22. 09:47 3 komment

Εκεί την κάναμε τη βόλτα... by Pipineza.

 

Nemrég fedeztünk fel a Csússz és Mássz című remek túrablogot, melyet szerzője bónakovács ajánlott a figyelmünkbe. Mivel arra buzdított, hogy bátran linkelgessük, szemlézgessük, azonnal kiválasztottam belőle egy posztrészletet, amelyik nem csak túrasízőknek, de nagyjából mindenkinek hasznos lehet, aki havas hegyeken közlekedik:

blog szlovákia túra lavina tátra freeride sítura

Kedvezmények Szlovákiában, tippek itthon. Hogy síel Fodor és Bencsik? - hírek a zergétől

Zubreczki Dávid | 2009.02.21. 10:16 Szólj hozzá!

Hol síeljünk a hétvégén? (fn) A Mátra Centrum-Kékestető és a visegrádi Nagyvillám síterep frissen nyitott pályákkal, a Mátraszentistváni Sípark gumifánkos csúszkákkal, míg az eplényi síközpont élőzenés síeléssel várja most hétvégén a sportolni vágyókat.

Kedvezményes bérletek márciustól a Tátrában (síelők) A közös üzemeltetőhöz tartozó Alacsony- és Magas-Tátra síterepeit márciustól már közös bérlettel is lehet használni egészen a szezon végéig. A tavaszi bérlet érvényes többek között Chopok mindkét oldalára, valamint Tátralomnic környékének pályáira, ahol gyakran még májusban is lehet síelni.

szemle

300 méteres szánkópálya Pesten. Kár hogy most vágják ki körüle az erdőt

Zubreczki Dávid | 2009.02.21. 07:10 18 komment

Na jó, túloztunk. Nem Pesten, hanem Csömörön van, de hát oda is BKV megy és a pesti oldalon ilyen közelségben egész biztos nem találnak a fővárosiak szánkópályát. Mint Csiro Géza, a Szálka bloggerének leveléből kiderül, az erdőt sajnos kiirtják körüle, vagyis aki élvezni szeretné a terepet, siessen.

Megnyit a legendás Északi. Holnap próbálhatjuk ki először az ország legfeketébb pályáját

Zubreczki Dávid | 2009.02.20. 20:45 Szólj hozzá!

Az eddig működő Déli sípálya csákányos és tányéros felvonója mellé szombat délelőtt 10 órától megnyitják a Kékestető Északi sípályán lévő új csákányos liftet - a nagyközönség számára most lesz először! A valódi alpesi síelés élményét nyújtó Északi pálya 20-60%-os lejtőjével hazai viszonylatban egyedülálló. Felső 400 méteres szakaszán csak természetes hó van (10-50cm), így a terhelhetősége korlátozott. A várható nagy igénybevétel miatt a pálya kopottá válhat, ezért kérik, hogy a kellemetlenségek elkerülése érdekében olyan felszerelést használjanak amely karcolódása sérülése esetén nem okoz problémát ("kövező léc"). Továbbá kérnek mindenkit, hogy csak megfelelő, haladó sítudással rendelkezők próbálják ki az ország "legfeketébb" sípályáját a legendás Északi-t! (matracentrum.hu)

Három év után újra működik az egész Nagyvillám

Zubreczki Dávid | 2009.02.19. 09:23 Szólj hozzá!

Néhány hete már kezdtük temetni az idei telet, de úgy tűnik, inkább ő temet el bennünket: egyre örvendetesebb hírek jönnek a hazai pályákról. Most épp Nagyvillámról szóltak, hogy lázasan készülnek hétvégére, nyitva lesz minden pálya és az összes felvonó üzemelni fog.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása