Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

10-15 centiméter friss hó esett a magyar hegyekben: már Kékestetőn és Bánkúton is lehet síelni

Zubreczki Dávid | 2010.01.06. 09:26 Szólj hozzá!

Tegnap még bizonyatlan volt egy-két nyitás, de ma már az ország hat nagyobb síterepén lehet síelni (Kékestető, Bánkút, Szilvásvárad, Mátraszentistván, Eplény, Visegrád), de már Normafánál is megjelentek az első sízők.

Kinyitott a sípálya Kékestetőn és Bánkúton is - adta hírül a sitv.hu. Ezen a két helyen legutóbb Karácsony előtt lehetett síelni. Kékestetőn, az ország legmagasabb síterepén 5 napja folyamatosan gyártják a műhavat, és szerencsére többször esett természetes hó is, így kiválóak a síelés feltételei. Bánkúton nincsenek hóágyúk, de szerda reggelre 20 centiméteres porhó borította be a pályákat, így két sífelvonót el tudtak indítani az üzemeltetők.

Jelenleg a legtöbb pálya, összesen 4 a mátraszentistváni Síparkban használható, a leghosszabban pedig az eplényi Nordica Síarénában lehet síelni, ahol a hideg időjárásnak és az intenzív havazásnak köszönhetően már megnyitották az 1 kilométer hosszú nagypályát.

Budapest közelében, a Visegrádon is mennek a sífelvonók, sőt szerda reggel a Normafánál is megjelentek az első síelők, akiket a 10-15 centiméteres friss hó várta a Budai-hegyekben.

Visegrádon kedden délután 5-kor indul újra a szezon, itt is esett majdnem 10 centiméter friss hó szerda reggelre, így valószínűleg egyre több pályát nyitnak majd meg. Természetesen nyitva a büfé és a kölcsönző is.

Frissítve: most nyomta ki a pontosításokat Bánkút a twitterre:

Ma (szerdán) 10 órakor beindul a D (vagy a C), illetve a G felvonó. Esti sízés nem lesz. Mindenkit szerettel várunk!

Aktuális állapotok: 20cm porhó; -2.2 °C; Működő liftek: D,G. További információ: http://bankut.hu

 

magyarország hójelentés szilvásvárad bánkút kékestető normafa mátraszentistván eplény nagyvillám

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr751650891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása