Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Börtönbüntetés lavinaokozásért?

Zubreczki Dávid | 2010.02.19. 10:31 1 komment

Avalanche

 

"Börtönbüntetéssel sújtaná az olasz kormány azokat, akik halálos áldozatokat követelő hólavinákat okoznak, valamint ötezer eurós pénzbírságot róna ki a kijelölt pályákról letérő síelőkre és az időjárási előrejelzéseket figyelmen kívül hagyó kirándulókra" - írja olasz sajtóforrásokra hivatkozva a hvg.hu. A hír még a múlt hét elejéről való (csak sajnos teljesen tönkretette a sízős hírfigyelésem az olimpiai miatti dömping, így valahogy lemaradtam róla), de szerintem oylan fontos témáról van szó, ami nem veszít semmit az aktualitásából.

Silvio Berlusconi kormánya ugyanis "a katasztrófavédelem javaslatára a szenátus elé terjesztette a katasztrófahelyzetek kezelésére vonatkozó kormányerejű rendelet módosítását, amely az említett büntetéseket tartalmazza. A módosítást a szenátusnak plenáris ülésen kell jóváhagynia. A sajtóbeszámolókból nem derült ki, milyen súlyos börtönbüntetést rónának ki."

A jogszabály bevezetésének különös hangsúlyt ad, hogy február elején egy hétvége alatt nyolcan haltak meg és tízen sebesültek meg az időjárás-jelentéseket semmibe vevő turisták, és felelőtlen sízők miatt. December végén pedig a mentőalakulatok négy tagja vesztette életét, miközben felelőtlen kirándulók után kutattak.

baleset olaszország túra lavina

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr591772661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1kutya 2010.02.19. 20:49:08

ezt a lavinának megmondták?:D

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása