Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Hiába van messze, megyünk még! - videóbeszámoló Zermattból

Zubreczki Dávid | 2010.04.26. 05:54 1 komment

Zermatt skiing from Attila Magyar on Vimeo.

Hiába van messze, megyünk még! - summázt rövid levelében Mattila, mennyire jó Zermatt - illusztrációul pedig egy klassz videót küldött hozzá. Egyébként az 1200 kilométeres útról külön kisfilmet készítettek, érdemes azt is megnézni.

videó svájc zermatt

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr701951712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fantom76 2010.04.26. 13:53:26

Igen, Zermatt és a Matterhorn fantasztikus. Én most a hétvégén voltam ott két napot (ápr. 24-25). Már tavaszi meleg volt, de a Matterhorn előtti gleccsereken még kiváló volt a hó minősége.

Ami meglepetés volt, hogy szinte az egész pályarendszer nyitva volt (egyedül az olasz területen volt lezárva egy nagyobb szakasz), valamint a Zermattba visszavezető legalsó pályák voltak csak zárva (azaz ott vissza kellett ülni a kabinba vagy a vonatra, ha nem akart az ember gyalogolni). De a Furi nevű állomásig még le lehetett csúszni, bár néhány helyen már erősen kikopott a hó.

A hó a kezelt területeken 11 óráig mindenütt jó volt, a lentebbi területeken utána már kevésbé, 3000m felett viszont még akkor is élvezetes volt és a nap végéig az is maradt. Kevesen voltak, volt olyan pálya, ahol egyedül én jöttem le.

Ért egy kellemetlen élmény is. A Klein Matterhorn kilátójában leraktam a síkesztyűm a padra, amíg fotókat készítettem és eközben valaki elvitte őket. Pedig kevesen voltak fent. Nem gondoltam, hogy 3883m-en fogják ellopni a kesztyűmet egy olyan helyen, ahol azért nincsenek tömegek. Szerencsére nem volt hideg, de ez azért elrontotta a napomat.

Összegezve, Zermatt talán a legfantasztikusabb terep, ahol eddig voltam, a falu nagyon hangulatos, a táj lenyűgöző és a síterep is változatos. Azoknak ajánlom, akik a sílécen inkább "túráznak", azaz szeretnek nagyobb területet besízni akár napon belül, szeretik a szép és változatos tájakat. De ahhoz, hogy igazán élvezni tudjuk, kell a szép idő, amikor a hegyek megmutatják magukat és nincs annyira hideg sem.

Drága, de legalább egyszer az életben ide mindenkinek el kell jönni.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása