Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

A legnépszerűbb snowboard-versenyszám maradhat ki a téli olimpiából - frissítve!

hütte | 2010.11.04. 18:06 5 komment

FRISSÍTVE: Újabb levelet/kommentet kaptunk az MSBSZ-től, melyben pontosítják a hírt, részletek alant.

Elképzelhető, hogy mégsem lesz Slopestyle a 2014-es szocsii olimpián. Erről értekezett a héten, acapulcói ülésén a NOB. A Bizottság szerint ugyanis a slopestyle mint versenyszám, a 2010-es októberi adatok tükrében, még nincs az elvárt szinten. A NOB úgy határozott, megvárja a FIS (Nemzetközi Síszövetség) által rendezett 2011-es Snowboard Világbajnokságot, majd Jacques Rogge-ra hagyja a döntés jogát. - áll a Magyar Snowboard-szövetség közleményében.

Az ülést követően Terje Haakonsen felkérte Jacques Rogge-t, vegyen részt az általa rendezett slopestyle-versenyen, hogy többet megtudjon a snowboardról és a versenyszámról.

„A slopestyle az elmúlt évek során világszínvonalra emelkedett. Globális szinten is sokkal nagyobb volumenű versenyszám, mint a félcső. Nézzük csak meg a vancouveri olimpia tíz legjobb félcsövesét, mind remek slopestyle-versenyző. A slopestyle maga a snowboard” - mondta Terje Haakonsen.

Mindezek mellett Gerhard Heiber a NOB végrehajtó bizottságának a tagja, tágabb fogalmat adott a Snowboard Világbajnokság kifejezésnek, mégpedig azzal, hogy X Games-t elismerte világbajnoksági szintű versenynek.

„Szeretném, hogy a slopestyle kijusson az olimpiára. Kidolgozott pontozási rendszerrel és a legjobb TV-s megjelenésekkel rendelkezünk. A Snowboard Világszövetség és a TTR egymással karöltve 2012-ben, Oslóban rendezi meg a Snowboard Világbajnokságot. Miután az olimpiának szüksége van a snowboardra, azt gondolom, a legnépszerűbb versenyszámnak is ott a helye Szocsiban”– tette hozzá Terje.  

olimpia snowboard

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr402423679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JohnHenry 2010.11.04. 20:17:39

"Miután az olimpiának szüksége van a snowboardra"

persze, végülis ez egy hagyományos olimpiai versenyszám :-p

pöcskenőcs 2010.11.05. 12:45:34

az öreg terje azért tud egy s mást a snowboardról, érdemes odafigyelni arra, amit mond.

nas 2010.11.09. 08:53:57

az olimpia - mind a nyári mind a téli egy humbug. korrupt, lehúzós, doppingos, műbalhés undor.

brékes 2010.11.09. 17:17:26

Akkor nagyon fogom utálni a NOB brigádját.... alap ha van félcső, akkor slopestyle is... haladni kell a korral
szerintem már rég azon a szinten van, ahol lennie kell!!!

sh_peti 2010.11.11. 17:58:31

Kérünk benneteket, hogy adjatok közre egy helyesbítést a fenti bejegyzéssel kapcsolatban:

A hír nem az MSBSZ közleménye, hanem Snowboard Világszövetség (WSF) kommunikációja a norvég snowboard szövetség NOB-nak írt leveléről, mely kissé félre lett értelmezve.

A NOB Elnöksége támogatta a november 4-i Acapulcoban rendezett ülésén mind a snowboard, mind a sí slopestyle felvételét a 2014-es Szocsi játékok programjába.

Hogy erre sor kerülhessen, a versenyszámban világbajnokságot kell rendezni, melyet a FIS Tanácsa el is rendelt, már a 2011-es világbajnokságokra is.

A NOB közleménye megerősíti, hogy az Elnökség az Elnökre ruházta a formális döntés meghozatalát a 2011-es világbajnokságok után.

A témában részletes információ olvasható az MSBSZ honlapján.

Üdv:

SZ.P.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása