Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Hullámlovaglás sílécekkel

Zubreczki Dávid | 2010.04.16. 12:00 Szólj hozzá!

 

Végül is a free ski lényege, hogy az ember trükköket csinál vízbuckák felett. Igaz, hogy az a "víz" normál esetben apró jégkristályokból áll, de miért kellene ehhez ragaszkodni? Ebben a videóban, amelyre a Dopamin blog bukkant, Mike Douglas és Cody Townsend síléccel kezd hullámlovagolni. Felvonó helyett jetskivel, lavinák helyett óriási tarajos hullámokkal, hütte helyett tengerparti koktélbárral.

freestyle hogy mik vannak! freeski

Hét napos sítúra 21 óra alatt

Zubreczki Dávid | 2010.04.16. 08:30 Szólj hozzá!

 

Európa talán egyik legismertebb, legnépszerűbb és legszebb sítúraútvonalát tette meg rekordidő alatt két francia síoktató. A normális esetben hat- vagy hétnapos útvonalat sikerült 21 órán belül teljesíteniük, és ezzel majdnem háromnegyed órával megdöntötték az útvonal korábbi rekordidejét. - írja a Síelők.hu.

franciaország svájc sítúra zermatt chamonix

Női hegymászók valóság-showja. Egy koreai és egy baszk versenyző, meg harminc tévés az Annapurnán

Zubreczki Dávid | 2010.04.13. 12:13 Szólj hozzá!

Harminc fős tévéstáb közvetíti majd a koreai hegymászónő, Oh Eun Sun mászását az Annapurnán. Ha sikerrel jár, ő lesz az első nő, aki feljutott a Föld 14 legmagasabb hegycsúcsára - áll az Extrem.hu összeállításában. Mint a magazin írja,

hegymászás himalája nepál

Remek hóviszonyok az osztrák hegyekben

Zubreczki Dávid | 2010.04.13. 09:26 1 komment

Ismételten havazott az osztrák hegyekben, így igazi télies idő és ennek megfelelően remek hóviszonyok várják a síelőket. - írj a Síelők.hu. Az előrejelzések szerint egyelőre marad az áprilisi tél. Vasárnap virradóra átlagosan 10-20 cm friss hó hullott a tiroli és salzburgi síterepeken, de keletebbre, így a határhoz közeli terepeken is havazott.

A hidegnek köszönhetően alacsony a hóhatár, helyenként 500 méterig is lehavazott, így vasárnap reggelre sok alpesi völgy, ha átmenetileg is, de fehér ruhát öltött. A télies időjárást nem csak a friss hó, hanem a mínuszok egyaránt erősítik, a gleccsereken -10 fok alatti napközbeni hőmérsékletek uralkodnak, 2000 méter magasságban jellemzően -6 fokot mutatnak a hőmérők higanyszálai. Az előrejelzések szerint a hét közepéig megmarad az időjárás télies jellege, nagyobb havazással szerdán számolhatunk, addig inkább kisebb-nagyobb hózáporok várhatóak.

Bár jelenleg egyik fontosabb hágón sem kell hóláncot szerelnünk, viszont a reggeli órákban a magasabb hegyvidéki utak síkosak, havasak lehetnek, így óvatosan vezessünk. - figyelmeztet a Síelők.hu közleménye.

ausztria hójelentés

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása