Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Már a műhó sem bírja a rekord meleget. Egy kivételével az összes magyar sípálya bezárt

hütte | 2011.01.14. 22:19 4 komment

A tavaszias meleg miatt kényszerszünetet kellett elrendelni a legtöbb magyar síterepen. - áll a www.sitv.hu közleményében. Hiába esett 20-30 centiméteres hó a téli szünetben, és működtek a hóágyúk folyamatosan, a 10-15 fokos melegben az összes hó elolvadt. Még az ország legmagasabban fekvő síterepén, Kékestetőn sem lehet síelni, ami január közepén meglehetősen szokatlan. A Mátrában és a Bükkben sincs egyetlen centiméter hó sem.

A hétvégén már csak egyetlen helyen, az eplényi Síarénában indítják el a felvonókat. Itt a korábbi intenzív hóágyúzásnak köszönhetően egy lejtőt még lehet használni. Ezt egy-másfél méteres vastagságban borították be műhóval december utolsó és január első napjaiban. A hétvégén tartották volna a tél legnagyobb havas rendezvényét, a Snow Dayt, a Hóünnepet Eplényben, ezt azonban az olvadás miatt el kellett halasztani.

A mostani tél változékony időjárása különösen hátrányosan érinti a hazai síterepeket. A hidegebb hetekben több millió forintért gyártanak műhavat, ami aztán a szokatlanul meleg napokon szinte mind elolvad. Ez természetesen komoly károkat okoz az üzemeltetőknek.
Pedig igény lenne a pályákra! A téli szünetnek szinte az összes magyarországi síterepen megdőlt a korábbi látogatottsági rekord.

A környező országok alacsonyabban fekvő síterepin is alig maradt hó. Ausztria egyes részein például 2000 méterre emelkedett a hóesés határa, ami szinte példa nélküli januárban, de Szlovákiában is eső áztatja a sípályákat.

magyarország hójelentés

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr492584525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szcsongor 2011.01.14. 23:23:38

"Már a műhó sem bírja a rekord meleget."

szerintem a műhó pont annyira nem bírja a meleget, mint az igazi :)

hópapa · http://siorultek.blog.hu 2011.01.15. 15:35:29

Sajnos ez nagyon komoly veszteségeket tud ilyenkor kreálni az üzemeltetőknél.
Arról nem beszélve, hogy most lehet majd kezdeni a hóágyúzást a nulláról.
Szóval jöhetne már a lehűlés, mert ez így nem OK.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása