Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Magyar síelő vesztette életét Franciaországban

hütte | 2011.01.25. 14:30 2 komment

Hétfő délelőtt egy magyar síelő vesztette életét a dél-franciaországi Puy-Saint-Vincent síterepén - írja a sielők.hu. Az eddig ismert tények szerint egy fának ütközött és azonnal életét vesztette.
 
A francia hatóságok ma reggel erősítették meg, hogy a hétfői halálos baleset áldozata egy magyar állampolgár volt, aki egy 150 fős csoporttal érkezett a síterepre. A végzetes kimenetelű baleset Puy-Saint-Vincent síterepén, a Bois des Coqs nevű pályán történt hétfő délelőtt, 10 óra körül.
 
Az eddig ismert adatok alapján az áldozat egy környéken vakációzó, 43 éves magyar állampolgár, aki az előzetes vizsgálatok szerint viselt bukósisakot az ütközés pillanatában. A helyszínre érkező orvos és hegyimentők már nem tudtak segíteni rajta.
 
A baleset körülményeit a helyi rendőrség jelenleg is vizsgálja. Idén ez már az ötödik halálos síbaleset a régióban. A helyi rendőrség felhívta a síelők figyelmét, hogy a romló pályaviszonyok miatt körültekintőbben síeljenek a környék pályáin. (sielők.hu)

franciaország baleset tragédia puy saint vincent

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr42612364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paulybird 2011.01.25. 16:16:22

hát fának menni elég rossz dolog.

Egyszer pici koromban berepültem a cserjésbe, a szlovákoknál. Az úgy volt, hogy engedtem neki viszonylag gyorsan (de persze nem túl gyorsan) egy szűkebb erdei részen. Amikoris egyszercsak rámentem az egyik léccel egy kőre (sokadrangú kicsi szlovák pályán a kő természetes dolog volt akkoriban, bár állítólag még most is vannak minősíthetetlen dolgaik), és az olyan szeremcsétlenül dobta rá az egyik lecemet a másikra, hogy úgy befordultam a susisba, mintha mazzagon húztak volna. Szerencsére csak cserjés volt, nem is mentem gyorsan, és ráadsául talppal előre érkeztem, így semmi bajom nem lett. elrepült a sapkám a faszba, és a lécem élével letaroltam egy csuklónyi vastagságú fácskát, meg egy cserjét.

És szerintem csúszhattam vagy 30km/h órával, és ha nem sílécccel előre felé érkezek, hanem valami testrésszel veszem le a fácskákat, elég csúnya sérülést szerezhettem volna.

Ehhez képest múltkor dzsípíesszel megmértük, amikor úgy jó tempósan csúszik lefelé az ember, akkor olyan 50-60 km/h is befigyel, olyan 90km/h környékén pedig nálam már kezd előkúszni a halálfélelelm.

Viszont simán vannak olyanok, akikben nem, és akik pl bevállalnak jó nagy tempóval mindenféle manővereket szűk helyen, a pálya széléhez közel.

Na és ilyen esetben tudom elképzelni, hogy valami hiba miatt nem adja ki a pálya szélén a manővert, nagy tempó mellett, javításra se idő se hely nincs, és a csokker beszáll az erdőbe 50-60 km/h-s sebességgel, és meghal a gecibe miután megfejel öles fenyőt.

Cloroform 2011.01.26. 17:17:54

hát frontális karambolnál motoron se sokat oszt vagy szoroz a bukósisak.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása