Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Egy méteres hó a magyar sípályákon

hütte | 2011.02.18. 11:16 1 komment

Néhány centiméteres friss hó hullott az elmúlt napokban a magyar hegyekben, és a hideg időben a húágyúk is folyamatosan működtek, így több pályán ideális viszonyok várják a síelőket. - adta hírül a www.sitv.hu.

A hóágyúknak köszönhetően a legnagyobb magyar síközpontokban már az 1 métert is eléri a hóvastagság. Jelenleg öt magyarországi sípályán működnek a felvonók, Kékestetőn, a mátraszentistváni Síparkban, az eplényi Síarénában, Visegrádon, illetve Sátoraljaújhelyen.

A Síparkban és a Síarénában 50 és 100 centiméter között van a hóvastagság, az összes felvonó működik, nagyjából 3-3 kilométernyi pályát lehet használni.

Az Északi-középhegységben 5-10 centiméter hó esett a héten, de ez ahhoz nem elég, hogy a hóágyúkkal nem rendelkező síterepeken is elindítsák a felvonókat. Így, továbbra sem lehet síelni Bánkúton, illetve a Budapesthez közeli Dobogókőn.

Több helyen programok várják a vendégeket. A Mátrában látványos snowboard versenyt rendeznek a legjobb magyar hódeszkásokkal, Eplényben pedig a leggyorsabban síelő rendőrök és tűzoltók küzdenek majd egymással, sőt farsangi buli is lesz.

hójelentés sátoraljaújhely dobogókő mátraszentistván eplény

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr822670068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2011.02.19. 22:01:22

Minap a kirándulásunkról hazajövet útba ejtettük a Kékes tetejét. Őszintén szólva meglepődtem, hogy a felvonó és minden más klisé a hókotrókat is beleértve, mennyire modern - mintha Nyugat Európában lennénk.
Leginkább a kedvesem nézett nagyokat, mert ő még soha nem látott ilyet élőben :)
Kár, hogy csak egy pálya volt nyitva, és az is ránézésre halványkék esésű volt. Sajna a magyar pályák továbbra sem tartogatnak izgalmakat számomra, tán ha építünk az alföldre mondjuk egy nagyobb hegyet...

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása