Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Autószállító síliftet építenek Oroszországban

hütte | 2011.03.08. 08:51 1 komment

"Egy vorarlbergi cég építheti a 2014-ben az oroszországi Szocsiban esedékes téli olimpia sífelvonóit. A Doppelmayr már a 2010-es vancouveri játékoknak is hivatalos partnere volt. Mostani ajánlata világszenzáció: a hatalmas teherbírású felvonó alkalmas lesz járművek szállítására is."- írja a sielők.hu. De vajon miért lesz ez jó? Nem kell a McDrive-okat McSkikké alaktani a pálya mellett?

Nos nem erről van szó:

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság a rendezők számára ugyanis előírta, hogy legyen alternatív megoldás arra az esetre, ha a havazás miatt a magaslati helyszínekre közúton nem lehetne eljutni. A speciális feltételekhez és kérésekhez igazodó, világviszonylatban is egyedülálló 3S sífelvonó két szakaszban, 3100 méteren halad a völgyből a csúcsra, tíz perc alatt teljesíti a 700 méteres szintkülönbségű távot. A személyszállításra 53 fülke készül, s ezeken kívül építenek még 25 olyan kabint, melybe autók, és a pályakészítéssel kapcsolatos munkagépek is beférnek.

Az olimpiai sífelvonó nem csak kivételes teherbírásával, hanem szállítókapacitásával is különlegességnek számít, hiszen óránként 4500 embert tud a Fekete-tenger partján levő szubtropikus klímájú Szocsiból a Kaukázus közeli hegyeinek magaslataira vinni. Máris gőzerővel zajlanak a tervezési munkálatok, s az építkezések is megkezdődnek az idén. Feszített munkaritmusban kell dolgozni, hiszen 2013-ban nyáron már próbaüzemben kell futniuk a felvonóknak.

autó oroszország olimpia szocsi felvonó

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr242720801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása