Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Porhó pár órányira Magyarországtól – hová menjünk síelni?

[mimi] | 2011.10.07. 10:21 Szólj hozzá!

Ha síelés, akkor Ausztria! A Statistik Austria adatai szerint elég sokan gondolkodunk így: évente mintegy másfél millió vendégéjszakát töltünk el az országban. A legtöbben a téli időszakban lépik át a határt, célpontjaik közé a Magyarországhoz közelebb eső síparadicsomok tartoznak: az Ausztriában töltött vendégéjszakák csaknem felét Stájerországban és Karintiában regisztrálták.

Mivel a statisztikák szerint átlagosan nem egész négy napot töltünk az országban, a fenti eredmény teljesen érthető. Ki akar egész nap utazni, mikor kellően sportos hajnali ébredést és néhány órányi autózást követően már aznap fel is csatolhat?

A jövő héten induló sorozatunkban a két legnépszerűbb tartomány, Stájerország és Karintia síterepeiből kaphattok ízelítőt. Az időzítés picit korainak tűnhet, de jó, ha tudjátok, hogy sok szálloda jócskán meghálálja a korai foglalást (mint például ez is), és akár tíz százalékot is le lehet csípni a síelés költségeiből.

Amin viszont semmiképp se spóroljunk, az a biztosítás (kössünk egyet indulás előtt mondjuk itt) és ha autóval indulunk útnak, gondoskodjunk a megfelelő téli gumiabroncsról és szerezzünk be hóláncot is! Sőt, az sem árt, ha ez utóbbival még otthon tartunk egy száraz edzést, hogy ne a szakadó hóban döbbenjünk rá, hogy még egy ördöglakatot is könnyebben szétszerelnénk, mint hogy a kerékre imádkozzuk hóláncunkat. Ha ezekkel megvagyunk, már csak síterepet és szállást kell választanunk – ehhez kaptok majd tippeket a továbbiakban.

 Téli gumi, hólánc – kötelező?

Az osztrák utakon a téli időszak november első napjától április 15-ig tart. Ez azt jelenti, hogy személygépkocsival havas, hókásás illetve jeges utakon csak téli gumival, vagy hólánccal közlekedhetünk. Ha útközben elkezd esni a hó vagy lefagy egy útszakasz, a rendőrök azonnal megbüntethetik a nyári gumival közlekedőket. Tehát, az országba lépéshez nem kötelező a hólánc vagy a téli gumi megléte, de rossz időben már elvárás.

 

Aki nem bír magával sorozatunk következő részéig, az itt kérhet ingyenesen, magyar nyelvű információt Ausztriáról:

Osztrák Nemzeti Idegenfogalmi Képviselet
Pf. 1022, 1387 Budapest 62.
Tel.: +36 (80) 012 726 (hívása díjtalan)
informacio@austria.info
www.austria.info/b2b_hu

ajánló ausztria stájerország karintia

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr553284477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása