Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Vendégháztól a luxusig Karintiában

[mimi] | 2011.10.13. 08:52 Szólj hozzá!

Ausztria legdélebbi tartománya. Karintia világszerte ismert csodás hegyeiről és tavairól. Stájerországhoz képest kicsit többet kell ide utaznunk, de a gyönyörű tavak, kellemes termálfürdők és a síelésen kívüli szórakoztató programok sokszínűsége igazán kárpótol az autóban töltött plusz időért. Merre induljunk, hol aludjunk, mit csináljunk? A hajtás után kiderül.

Látnivalók és időtöltési lehetőségek síelés előtt, után, helyett:
• kirándulás – Wörther See, Dobratsch természetvédelmi park
• szabadtéri kiállítás világhírű épületek kicsinyített másaival - Minimundus
• termálfürdők - Bad Kleinkircheim, Villach, Bad Bleiberg
• városnézés, vásárlás – Villach, Klagenfurt
• szánkópályák – Bad Kleinkircheim
• Európa legnagyobb természetes korcsolyapályája – Weissen See
• jéggolf-pálya – Nassfeld
• siklóernyőzés - Gerlitzen


Főbb síterepek (méretük szerint növekvő sorrendben)
Innerkrems, Gerlitzen Alpok, Mölltall gleccser, Bad Kleinkirchheim, Nassfeld


BAD KLEINKIRCHHEIM

távolság Budapesttől: 548 km, 5 óra 45 perc
103 kilométernyi sípálya (18 km kék, 77 km piros, 8 km fekete)
síbérlet a 2011/12 főszezonra: 1 nap 41 € / 6 nap 199 €
weboldal: http://www.badkleinkirchheim.at


forrás: http://www.sielok.hu/siterep/badkleinkirchheim/

Az elegáns és kiváló síparadicsom nem csak a téli sportot kedvelők, de a termál- és élményfürdő imádók mekkája is. Az napsütéses órák száma éves szinten 2000 feletti, ennek ellenére a centrum kellőképpen hóbiztos: a pályák nagy részét rendszeresen hóágyúzzák. Így a síterep megfelelő lehet azoknak a családoknak vagy baráti társaságoknak is, ahol nem mindenki síel vagy snowboardozik. A hangulatos település, a napsütés és a fürdőzési lehetőségek ugyanúgy kitöltik a téli vakáció napjait, akár egy kiadós csúszás. A település különböző részeit – a fürdőket és a lifteket – síbusz köti össze, ami mindenki, még a nem síelők részére is, ingyenesen használható.


Szállás tipp – luxusra vágyóknak
Thermenwelt Hotel Pulverer*****


A saját termálfürdővel és díjnyertes konyhával rendelkező wellness szállodában a legmagasabb igényekkel érkezők sem fognak csalódni. 2100 négyzetméteres élményszauna-és termálrészleg, ötfogásos vacsora, kísérő a sítúrákhoz – mi kell még? A környék egyik legjobbnak tartott szállodája ugyanakkor nem hivalkodó: a belső terek kellemesek, ellentétben az öt csillagos szállodáktól megszokott rideg eleganciával, itt otthon érezhetjük magunkat, a kiszolgálás mégis minőségi és hibátlan. A szobák tágasak és szépek, a spa részleg kiemelkedő, az ellátás remek.


Árak:
Ski&Spa csomag 7 éjszakára, 5 napos síbérlettel, félpanzióval, uzsonnával, masszázsokkal és kezelésekkel, egy napos vezetett sítúrával és Bad Kleinkricheim kártyával, decemberben 994 €/fő

NASSFELD

távolság Budapesttől: 601 km, 6 óra
110 kilométernyi sípálya (30 km kék, 69 km piros, 11 km fekete)
síbérlet a 2011/12 főszezonra: 1 nap 41 € / 6 nap 199 €
weboldal http://www.nassfeld.at/


forrás: http://www.sielok.hu/siterep/nassfeld/

Az olasz határ közelében fekvő Nassfeld-Hermagor a legek síterülete Karintában: ez a régióban a legnagyobb, a legmodernebb pályarendszer, és még Ausztria tíz legjobbja között is szerepel! Itt található az Alpok leghosszabb kötélpályája és az ország leghosszabb megvilágított sípályája is. Nassfelden két snowboard park is van, mindkettő rendszeresen nemzetközi versenyek színhelye. A pályarendszer előnye, hogy méretei miatt nincs zsúfoltság, ha jól választunk pályát, még a főszezon kellős közepén is előfordulhat, hogy csak egyedül csúszunk. Fontos tudni, hogy a síterepnek gyakorlatilag egyetlen bejárata van, a Milleneum Expressz felvonóval lehet a pályákhoz feljutni. A felvonó kapacitása szerencsére hatalmas (nem véletlenül a legek centruma Nassfeld) így nem kell sokat sorban állni nagy tömeg esetén sem. A felvonónál óriási parkoló van kialakítva, de az sem baj, ha csak távolabb tudunk megállni – a távolabbi helyekről kis traktorral szállítják a síelőket a Milleneum Expresszhez. Az autóval nem rendelkezőknek síbusz áll rendelkezésére. Önellátásra készülők számára hasznos információ, hogy a régió települései közül csak Hermagorban találunk rendes, szupermarket méretű boltot.

Szállás tipp- hangulatos szállás, elérhető áron
Haus Kärnten – Nassfeld***
Igényes, hangulatos családi tulajdonban lévő fogadó, ami közvetlenül a sípályáknál található. Ez Nassfelden különösen drága kincs – ha itt szállunk meg, nem kell minden nap leparkolnunk a Milleneum Expressz tövébe, és a sorban állást is megússzuk. Minden apartmanban teljesen felszerelt konyha van, de félpanziós ellátást is kérhetünk. Szállásfoglalásért a budapesti Nassfeld Információs Irodát kell keresni, ahol kedvezményes síbérletet is igényelhetünk.


Árak:

20 eur/fő/éj-től
Nassfeld Információs Iroda:
• 06/1-329-6355 és 06/1-270-5417
• http://www.nassfeld.at/hu/

GERLITZEN

távolság Budapesttől: 572 km, 5 óra 48 perc
60 kilométernyi sípálya (11 km kék, 45 km piros, 4 km fekete)
síbérlet a 2011/12 főszezonra: 1 nap 37.50 € / 6 nap 183 €
weboldal http://www.gerlitzen.com/


forrás: http://sielok.hu/siterep/gerlitzen/

Gerlitzen síparadicsoma Villach városától nem messze, gyönyörű természeti környezetben, az Ossiachi tó fölött fekszik. A tó partjától egy négyfős kabinos felvonóval juthatunk fel a széles, napsütötte pályákhoz. Ez utóbbi tulajdonságai miatt Gerlitzen igazi családi síterep. Sőt, tizenhárom pálya úgy helyezkedik el, hogy ha megfelelő sorrendben csúszunk le rajtuk, mindig a napsütéssel szemben síelhetünk. Ez "Stella Ronda" néven van kitáblázva.

Szállás tipp – wellness hotel, ahol minden a családról szól
Mountain Resort Feuerberg****

Az Ausztria legmagasabban fekvő hotelei közé tartozó, 1765 méteres magasságban lévő üdülőközpont csodálatos kilátásával és 2000 négyzetméteres fürdővilágával Karintia egyik legnépszerűbb téli célállomása. Hatalmas előnye, hogy a pályák közvetlen közelében található (de autóval is megközelíthető, igaz egy 12 km-es, viszonylag szűk szerpentinen – erre lelkiekben készüljünk fel), így nem kell naponta megszenvednünk a völgyből való feljutással. Különösen a családok körében népszerű: a strandolási lehetőséget kalandpark, óriáscsúszda, játszóház, színház, és kreatív programokkal egybekötött gyermekfelügyelet egészíti ki. A gyermekmegőrző kiváló és hosszú ideig tart nyitva, így akár egy kellemes, kettesben eltöltött vacsora is belefér a családi síelésbe, míg a gyerekek jól szórakoznak. A szálloda ezen kívül egy sí- és snowboardiskolával, egy síkölcsönzővel, valamint egy kezdőknek kialakított, gyermekfelvonóval ellátott pályával rendelkezik, így teljesen kezdőknek, vagy apró gyerkőcök hóhoz szoktatásához is kiváló lehet.


Árak - Családi kedvezménycsomag: 8 nap / 7 éjszaka a családi szobában, gyermekeknek sítanfolyam (4-6 napos), sífelszerelés, Bambini síliftbérlet, minden nap ebéd - két felnőtt és egy legfeljebb 5-9 éves gyermek részére: 1564 € /család (Érvényes: 2011. január 9-30. és március 13. és április 3. között)

További infók Karintiáról
TourIS Karnten
Tel. +43(0)463/3000
info@kaernten.at
http://www.touris.kaernten.at/
http://www.kaernten.at/

 

ajánló ausztria árak karintia gerlitzen nassfeld bad kleinkircheim

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr673284895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása