Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Fagy, forralt bor, tömegek, riderek – vége az idei Fridgenek

[mimi] | 2011.11.14. 08:40 6 komment

 

Na, a Fridgen is túl vagyunk. Sokan voltunk, nagyon fáztunk, és nagyokat néztünk egy-egy klassz ugrás után. Volt, aki csalódott, és volt, aki életében nem bulizott még ilyen jót, pláne téli körülmények között. Én a két vélemény között állok, nem volt ez rossz, de reménykedem, hogy a fesztivál lassan kinövi gyerekbetegségeit, és jövőre még jobban odateszik magukat a szervezők, és a kiállítók egyaránt. (A riderekre részemről – laikus műkedvelőként – nem lehet panasz, de a rendezvénynek ezt a részét majd egy következő posztban kifejti nektek panic kolléga, jobban jártok.)

Mi volt, ami tetszett, és mi az, ami nem? A hajtás után minden kiderül.

Mi tetszett?

  • A helyszín – A felújított Városligeti Műjégpálya végre méltó körülményeket biztosított a rendezvénynek, a Vajdahunyad vára elé felhúzott, kivilágított rámpa eszméletlen dögösen nézett ki. Bónusz, hogy a helyszín miatt korcsolyázni is lehetett, így nem csak a nézelődés, de az aktív sportolás is helyet kapott a programok között. Ugyancsak a helyszínnek köszönhető, hogy a hatalmas tömeg ellenére is családiasabb, kellemesebb hangulatú volt a fesztivál a tavalyihoz képest – egyszerűen jobban el lehetett rendezni a műjégpályán a standokat, a rámpát, a színpadokat, mint tavaly a Felvonulási téren. (Persze ez a kellemes, családias hangulat a sátrakban, és az azokhoz vezető kígyózó sorokban nem volt észlelhető, de ez majd később, ||aNtHoNy|| nevű olvasónk beszámolójából úgyis kiderül.)
  • A metapay rendszer – Próbáltatok már lefagyott ujjakkal aprót keresni a zsebeitekben? Na ugye, hogy mennyivel jobb egy kis plasztik lapot használni fizetőeszköz gyanánt!
  • Néhány kiállító irtó cuki lényekkel örvendeztette meg a közönséget – így történt, hogy az egyik bárban egy jetivel pózolhattunk, és azt is végignézhettük, miként táncol Freestylersre egy óriási bús medve. Előbbiért pedig még ajándékot is kaptunk – az elplényi Nordica Síarénába szóló két órás síjegy büszke tulajdonosa lehetett bárki, aki hajlandó volt lefotózkodni a fehér szörnnyel, majd bejelölni magát a képen Facebookon.
  • A borbár előtti melegítők, a tavalyihoz képest több fedett helyszín, a jégpálya épületében elhelyezett vendéglátóipari egység, amik mind segítettek a fagyhalál elkerülésében.
  • A kajakínálat – Volt itt kenyérlángostól kezdve, a gigászi hamburgeren, az olasz töltött lángoson, a kürtőskalácson át a burgonyachipsig minden. És még az árak sem voltak annyira vészesek, fesztiválszinten ár-érték arányban egy akkora hamburgerért mint a fejem 800 forintot fizetni szerintem nem vészes, sőt.
  • A Freestylers és a Pendulum bulijai, de ez nem az a fórum, ahol zenei ízlésről kéne vitázni. Elhiszem, hogy van, aki dettó élvezte, és van aki szerint ezek voltak a világ legrosszabb zenei megmozdulásai ever, ellenben egy másik fellépő, na az bizony hű. 
  • Maga a verseny – Főleg a freeski döntő volt állati klassz, de erről majd ugye panic megmondja a frankót.

 

Mi nem?

  • A nagy lelkesen beharangozott szlovák és osztrák élményfalu, és az egyéb síterepek bemutató helyszínei nem szerepeltek valami fergetegesen. Bár tény, hogy a szlovákoknál mindig történt valami érdekes – ha más nem, legalább óriás fejű bábok táncoltak. De a helyszínek többségén a szórólap és katalógus osztogatáson túl már nem terjedt a kiállítók szakértelme: olyan alap kérdésekre nem tudtak válaszolni, mint hogy az adott terep milyen távol van Budapesttől, vagy hogy mennyibe fog kerülni egy bérlet az idei szezonban. (Tisztelet a kivételnek, a síterepet akár a tenyerét ismerő hosztesz is előfordult.) Oké, hogy az egyes idegenforgalmi hivatalok és cégek nem alkalmazhatnak csak olyanokat, akik már jártak a reklámozandó helyen, de legalább minimális információkkal lássák el szerencsétleneket, mert ez így igen gyász. Persze ez nem a szervezők hibája, de a kiállítók erre jobban odafigyelhetnének, mert az ember inkább információt gyűjtene, mint több tonna papírt.
  • Az italkínálat – Azt is megértem, hogy a főtámogatók és szponzorok termékeit kell mindenhol az ember arcába tolni, de a kajáknál említett jó ár-érték arány az italoknál nem igazán volt megfigyelhető. Az 590 forintos csapolt sör, a három decinyi cider hasonló árfekvésben, illetve az egyetlen iható forralt bor 250 forint/dl árért nem volt az igazi. (Volt 450 forint/3dl is, igen, de az konkrétan ihatatlanra sikerült.)
  • A krónikus toitoi hiány – Amerre jártam, tömött sorokkal találkoztam a mobil wck előtt, más fesztiválokhoz képest itt elég szegényes volt az ellátottság.

És mit látott a fesztiválból egy átlag felhasználó, aki nem csak a nagyszínpad koncertjei és a verseny miatt látogatott ki, hanem a sátrakban is partyzni akart? ||aNtHoNy||-tól a következő kommentet kaptuk:

Hatalmasat csalódtam a Fridgeben. Iszonyat jónak ígérkezett, iszonyat jó húzónevekkel, mint pl.: Steve Aoki stb. DE! Mire jó egy baromijó program, hely, és fellépők, ha nincs jól megszervezve az EGÉSZ? A válasz baromi egyszerű: semmire. 3500 forintos jegyárért szerintem egy minimálisan igényes szervezést elvárna az ember. A legdurvább az Axe Party Aréna volt. A jegyek száma amit csütörtökre eladtak az 11 ezer darab jegy volt. Az Axe Party Aréna férőhelye, ahol fellépett Steve Aoki, Chase & Status, és Andro mindössze 2-3 ezer volt. Na el lehet képzelni, ahogy legalább ezer ember egy tömegben várja a bejutást a 6 méter széles, kordonokkal összevissza rakott Party Aréna kapun keresztül. Én másfél óráig egy kordonnak nyomva, jéghidegben vártam, hogy bejuthassak, végül sikerült, de annyira elvette a kedvemet ez a nyomorgás, hogy meguntam, és amúgy is a Chase&Status minősíthetelenül rossz volt, de sebaj ott volt a Hősök koncert, ami az egész fesztivál alatt a legjobb volt, és persze a 450 forintos forralt bor is javított a helyzeten egy kicsit. A Scooter koncertről már ne is beszéljünk, nem hiszem el, hogy rengeteg ember kiad 3500 forintot a jegyre, csak azért hogy aztán a koncert alatt fulrészegen pogózzon a tömegben, és dobálja a sörös, illetve a kalinkás üvegeket...Na sebaj, ennek ellenére volt pár jó pontja a Fridgenek, jövőre is kilátogatok, hátha addigra változik valami...

||aNtHoNy||
 

 fotók: FridgeFestivalOfficial@Facebook 

Ti milyennek láttátok az idei Fridge Fesztivált? Mi tetszett? Mi nem? Jövőre veletek ugyanitt, vagy végleg elment a kedvetek az egésztől? Akárhogy is éreztek a fesztivállal kapcsolatban, írjátok meg Hütte Anyónak izibe’!

· 1 trackback

budapest fesztivál extrém fridge

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr863375259

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ahogy mi láttuk: Fridge Fesztivál – téli szörnyenergia 2011.11.16. 14:13:36

Megnéztük milyen az idei Fridge fesztivál. Négy napon át küzdöttünk az elemekkel, de megérte....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.11.14. 20:58:41

A lecsúszást lehetett volna kombinálni. Korit lehetne csatolni a domb tetején és amikor a szánkó leér, csak fel kell állni és tova suhanni... :)

2011.11.14. 22:30:36

Már volt?

Döbbenetes... Ezt a hatalmas hírverést, amit ez övezett. Nem is tudtam róla.

Extremesportok.hu · http://www.extremesportok.hu 2011.11.17. 10:41:43

@TrueY: Erre való a hókori. Azzal egyből fentről lehet veretni. :)

Extremesportok.hu · http://www.extremesportok.hu 2011.11.17. 13:25:19

@TrueY: Nem akarok itt spammelni. :) Elvileg lesz róla poszt hamarosan, nálunk meg van videó.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása