Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Végre kezdődik a szezon

hütte | 2011.12.08. 20:10 Szólj hozzá!

A mai napon több síterepen is elindultak a felvonók Ausztriában, beüzemeltek a hütték, és elkezdődött az élet – írja a síelők.hu. Mivel december 8. a szomszédban munkaszüneti nap, sok síterep mára időzítette szezonnyitóját. Arra lehet számítani, hogy a napokban újabb és újabb helyeken indul meg a móka.

A legjobb helyzetben Tirol és Vorarlberg van, ott akár 67 cm friss hó is esett a napokban. Szívem csücske Ziller völgye igencsak ráerősített: Hochfügen, Hochzillertal és a Zillertal Arena is ma nyitott. Salzburg régióban is havazik, de ez nem elég a boldogsághoz: bár hétvégére nyitást ígérnek a legtöbb terepen, még csak egy-két pálya fog üzemelni. Stájerországban a Ski amadé terepei ébredeznek: Hauser Kaibling például ma nyitott, és már új liftet, új pályát is ki lehetett próbálni, sőt már 14 hütte üzemel. De a szomszédos Planai sem áll rosszul, itt csütörtöktől már 6 pálya és lift használható. Karintiában Nassfeld felé érdemes indulni, a Millennium Expressz kabinos lift két alsó állomásai közötti szakasz síelhető egyelőre 20 eurós napijegyért.

A határhoz közeli, „hagyományosan magyar terepek közül Hochkar szombaton kezdi a szezont. Ötscher-Lackenhof december eleje óta már üzemel, de csak egy lifttel (Eibenkoglbahn) és a mellette található kék pályákkal. Semmering már múlt héten december 16-ra csúsztatta a nyitást, ezen a dátumon azóta sem változtattak” – írja a síelők.hu, teljes cikkük itt olvasható.

ausztria snowboard szezon semmering zillertal hauser kaibling nassfeld ötscher lackenhof

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr143449001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása