Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Jódli, tracht, mormota – Tirol csak ennyit tud?

[mimi] | 2011.12.16. 10:14 Szólj hozzá!

Mivel nagyon szerettétek a francia sísztereotípiákról szóló posztot (a véleményeket összegeztük, hamarosan erről is olvashattok) ezért most reméljük megmondjátok a frankót Tirolról is! Voltatok már Ausztriának ezen a tőlünk messzebb eső táján síelni vagy boardozni? Mik a tapasztalataitok? Melyik a legjobb sírégió a környéken? Lerche nevű olvasónk például csak szuperlatívuszokban tud Zillertalról beszélni, és bevallom, nekem is ez a szívem csücske.

Mivel már négyszer jártam ott, mindenkinek csak ajánlani tudom: Ausztria, Tirol, Zillertal (forevör!!!) :)
Biztosan drágább, mint Franciaország, csak kicsit közelebb van. A 6 napos bérlet 190 EUR körül van (no fénykép, chipkártyás), de ezért kb. 850 km pályát kap az ember. A völgy végén ott a Hintertux gleccser, ha sehol nincs hó, akkor ott mindig van. (3250m) Van vonat végig a völgyben, amit síbérlettel lehet használni, no meg a számos síbusz. Termálfürdö is van egy-kettő és az emberek nagyon kedvesek. 

Nekünk pl. a házinénink saját kezűleg sütött tortalapot az épp születésnaposnak, amikor készet nem találtunk a boltban. Stumm nevü falucskában volt mindez. NAGYON JÒ!!!

Lerche 

Én Fügenben jártam tavaly, és hasonlóan jó tapasztalataim vannak. A kisvonat praktikus és nagyjából a völgy összes települését összeköti, a síbuszok pontosak és gyakran járnak, a pályák jól karban vannak tartva és a hütték is állati jók. (A Kristallhütte Hochzillertalban mindent visz.)

Egyedül Hochfügennel nem voltam elégedett, de annyi területet magába foglal Zillertal, hogy még ez is belefér. A síelés/boardozás mellett számtalan egyéb programot is lehet itt szervezni: a helyiek életébe bepillantást engedő fügeni Heimatmuseum (Helytörténeti múzeum), a Hintertux gleccser jégbarlangjába tett kirándulás, egy egynapos kiruccanás Salzburgba vagy Innsbruckba sokat hozzá tud adni a téli kikapcsolódáshoz.

Mi a Hotel Malerhausban szálltunk meg, ezt is csak ajánlani tudom, közvetlenül a síbusz és a kisvonat megállójában, kényelmes, szép szobákkal, tiroli ételspecialitásokkal, kategóriájában abszolút elfogadható áron (január 7-február 4. közötti időpontokban félpanzióval 63 euró/fő/éj).

Jártatok már Zillertalban? Vagy Tirolban máshol? Tetszett? Nem tetszett? Tudtok sokkal jobbat? Írjátok meg Hütte Anyónak!

ausztria snowboard sztori tirol hintertux zillertal hochzillertal hochfügen

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr873468086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása