Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Beszámoló az idei MUMUS-ról

hütte | 2011.01.23. 08:00 1 komment

 

Múlt hétvégén rendezték meg a 4. MuMuS Snowboard csapatverseny Ausztriában. A muraui, Volvo-K2 Kupa keretében lebonyolított verseny a megszokott versenyformátumoktól mindenben eltér, jórészt az összetartásról és a csapatszellemről szól.  

verseny ausztria snowboard mumus

Visegrád: "a holnap reggeli nyitásnak van némi esélye, de biztosat csak reggel tudunk mondani"

hütte | 2011.01.22. 16:01 Szólj hozzá!

Ha minden igaz, a Sípark már javában üzemel, pár hegységgel odébb Visegrádon is a nyitást fontolgatják. A csillagok szerencsés állása esetén holnap már ott is síelhetünk. A pálya közleménye alant:

Ma nyit a Sípark

hütte | 2011.01.22. 12:13 Szólj hozzá!

A hét második felében megérkezett a hideg a mátraszentistváni Síparkba. Éjjel-nappal, 16 hóágyúval gyártották a havat, hogy a hétvégén ki tudják nyitni a sípályákat. Két nap alatt a hóréteg vastagsága, 5 hektárnyi területen átlagosan 30-40 centimétert hízott. Szombaton, 9:30 perctől lehet síelni a Síparkban, összesen 2 kilométeren. Mostantól minden nap nyitva lesznek, hétvégén, pénteken és szombaton esti sízés is lesz villanyfénynél. Nyitva van a kölcsönző és a hütte is. A hőmérséklet - a hétvége mindkét napján, napközben- -4 fok körül várható. Részletes információ a www.sipark.hu honlapon!

Súlyos sérülés történt Kitzbühelben

hütte | 2011.01.20. 15:50 Szólj hozzá!

Újabb súlyos sérülés történt a Streifen - értesült a Sielők.hu. A férfi alpesi sí Világkupa-sorozat kitzbüheli versenyének első hivatalos lesiklóedzésén az ötös rajtszámmal induló osztrák Hans Grugger a pálya Egércsapda részénél óriásit bukott. A versenyző az ugratónál a levegőben elveszítette egyensúlyát és olyan szerencsétlenül esett, hogy nem tért magához a pályán.

Melyik a veszélyesebb a síelés vagy a deszkázás?

hütte | 2011.01.20. 08:00 27 komment

emergency ski patrol is tucking me into a sled..

Szinte mindenkiben az a kép él, hogy a snowboardosok fittyet hánynak a veszélyekre és szívesen kockáztatnak, míg a hagyományos síelők - akiket általában eleve idősebbnek képzelünk - a biztonságos megoldásokat választják. Nos bárhogy is van, a Daily Mail cikke szerint síelni veszélyesebb, mint deszkázni. A síelőket ugyan kevesebb baleset éri, mint a snowboardosokat, de azok sokkal gyakrabban halálosak.

Legalábbis ez derül ki egy amcsi felméréséből. A tapasztalt sízők ugyanis sokkal gyorsabban siklanak le, így jóval durvább ütközéseket szenvedhetnek el, ha fának vagy oszlopnak, kerítésnek stb. csapódnak. Ezért háromszor gyakrabban szenvednek halálos balesetet, mint a deszkások, az elsődleges halálok pedig a tereptárgynak ütközés.

Mindezzel együtt a deszkások 50-70 százalékkal többször sérülnek meg. A felmérésből az is kiderül, hogy a hetvenes évekb leggyakoribb sérülése, a lábtörés, mára gyakorlatilag eltűnt - akkoriban ugyanis még nem oldódott le a síléc automatikusan.

1999 óta a fejsérülések száma is a felére esett vissza a sisakok elterjedésének köszönhetően. (Linktipp: Panic)

usa baleset tragédia sisak

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása