Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Síbicikli: elképesztően drága, de állítólag jó móka

hütte | 2012.01.13. 11:15 Szólj hozzá!

Olykor megesik azzal, aki hosszú évek óta síel vagy snowboardozik, hogy egyszer csak beleun sporteszközébe, és valami izgibbre vágyik. Az óvatos duhajok – mint én – például síelőként a snowboard kipróbálását tervezgetik. Na de a bevállalósabbja nem elégszik meg ennyivel: hókorival száguldozik, vagy síbiciklire pattan. Az extremesportok.hu csapata például most a Brenter cég síbicikléjét próbálta ki a mátraszentistváni Síparkban, az erről készült videót alant megnézhetitek.

A Brenterről és sporteszközéről azt érdemes tudni, hogy a céget 1923-ban alapították Ausztriában, és ’49-re dobták össze az első „ülősí”-jüket. A Beatles tagjai és Monaco hercegi családja is pózolt már Snowbike-on, de a Brenter cég terméke alapján már az Armani is tervezett egy saját biciklit, sőt, a Land Rover is kiadott egy Snowbike-sorozatot. A legtöbb felnőtt síbicikli modell alumínium vázas, a teljes járgány súlya kevesebb, mint 9 kg. Minden modellen megtalálható egy léc elöl, egy hátul, továbbá egy-egy sítalp a rider lábain, aki a bringán ül, de a talpai a havat szántják. Ez ügyes húzás: jó stabillá és irányíthatóvá teszi az eszközt. A honlapról sajnos nem derül ki, hogy a Snowbike árában ezek a cuccok benne vannak-e. Hozzá kell tenni viszont, hogy mindenfajta kötéssel kaphatóak ezek a kis lécek, így a snowboardcipővel rendelkezők ugyanúgy megtalálják a számításukat, mint a síelők. A bringák, típustól függően újonnan 1000-2200 euró közt mennek, a lábra szerelhető kis lécek 170-200 euróért, és van még valami, ami felkeltette bennem a gyanút, hogy itt még nincs vége. A Shop menüpont alatt van egy olyan menüpont is, hogy „Skis”, ami a Snowbike-ra szerelhető léceket takarja, így azok elhasználódás esetén cserélhetők. Ezek a lécek 200-300 eurót kóstálnak páronként – olvasható az extremesportok.hu áttekintésében.

Nekem a legnagyobb fejtörést a kormányzás okozná, de a srácok megnyugtattak, hogy mivel főleg testsúllyal és lábakkal kell irányítani, nem sok vizet zavar a kormány. Így már csak a cucc árával kapcsolatban vannak fenntartásaim...

Ti kipróbálnátok?

magyarország extrém stuff mátraszentistván

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr403542349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása