Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Síparadicsom épülhet a Hargitán

hütte | 2012.02.01. 20:27 3 komment

Kép: Koko1955 @ Indafotó

23 kilométeres összefüggő sípályarendszer kiépítését tervezik a Hargitán – adta hírül az MTI. A rendszer magába foglalná a Hargitafürdőn jelenleg is működő sípályákat, amelyekhez újabb felvonókat és pályákat kapcsolnának. Az a cél, hogy a sípályarendszeren belül bárhonnan bárhová el lehessen sítalpon jutni. Péter Lukács projektvezető elmondta, a tervezési szakaszt lezárták, a térségi rendezési terv és az engedélyek kiváltása következik. Azt remélik, hogy még idén elkezdődhet a felvonók építése.

Elsősorban húzó- és ülőlifteket terveznek, de egy kabinos felvonó is lesz majd. A pályarendszer közúton megközelíthető pontjainál 700 személygépkocsi befogadására alkalmas parkolókat fognak kialakítani. A tervekben 38 rögzített, és 25 mozgatható hóágyú is szerepel.

Kép: pestitomi @ Indafotó

A pályarendszer megálmodói azt remélik, hogy a több millió eurós beruházáshoz állami és önkormányzati forrásokat is tudnak szerezni, és magántőkét is tudnak mozgósítani. Gondot egyelőre csak az jelent, hogy húsz hektár területet az erdőalapból kellene kivonni. Ehhez a csíkcsicsói önkormányzat segítségére van szükség. A székely síparadicsom megálmodói elsősorban bulgáriai példákból szeretnének tanulni. Péter Lukács szerint a pályarendszer kiépítése nagy lendületet adhatna a térség turizmusának – írja az MTI.

hírek románia hargita sícentrum

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr794045244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Crosby no.1 2012.02.03. 08:32:54

Szelesedjen a teli sportok palettaja Csikban!!!!!!!!!!!

gábornagyapó 2012.02.04. 16:30:24

Aggodalom tölt el, sípálya =erdő irtás,természet pusztítás,eltelik néhány év=Karánsebes feletti Kishavas=otthagyott roncsok,kosz és mocsok= mélyszegénység.Szeretném ,ha nem így lenne,de az erdőket még soha senki sehol nem pótolta,sem a természet egyetlen élőlényét sem!Bízom benne,nagyot fogok tévedni,üdv mindenkinek,Gábornagyapó!

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása