Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Lavina sodorta el a síelőket az országos freeride bajnokságon

hütte | 2012.02.08. 14:03 Szólj hozzá!

 1. hegymaszas.jpg

Lezárult a Magyar Snowboard Szövetség hivatalos versenye, a VIII. Billabong - Naturelle Freeride Magyar bajnokság döntője, a dél-francia Alpok-beli Vars sírégióban. Snowboardban (a Hütte alapító atyja) Liptay Dávid, freeskiben pedig Szepessy Dávid szerezte meg a magyar bajnoki címet. A lányok snowboard versenyében a három bátor induló közül Fazekas Borbála lett a legjobb. A síelőknek a lavinával is meggyűlt a bajuk, de szerencsésen célba értek. A Snowboardszövetség sajtóközleménye alant:

Huszonkilenc versenyző, köztük 7 síelő és három női snowboardos állt rajthoz a 2700 méter magas hegycsúcson, a pályáktól távol, a szűzhó birodalmában. A verseny helyszíne - egy sziklákkal tagolt - több mint 1 kilométer hosszú, majdnem függőleges fal volt. A résztvevőknek azonban már az indulásért is meg kellett küzdeniük, a rajthoz ugyanis egy hosszú, meredek falon vezető úton juthattak csak el. A szervezők ragaszkodtak az érintetlen területhez, így már a versenyt megelőzően próbatétel elé állították a ridereket. Aki nem tudta teljesíteni a kicsit sem veszélytelen két órás sziklamászást, teljes felszereléssel, az nem indulhatott a bajnokságon.  

A háromtagú zsűri, köztük két francia, négy szempont szerint értékelte az indulók teljesítményét: kontroll, technika, folytonosság és terepválasztás.  

A kissé hideg, ám napsütéses időben a síelők nyitották meg a versenyt, akik közül kettejüknek a lavinával is meg kellett küzdeniük. A porhóból síléc nélkül jutottak ki, és gyalogosan értek célba. 

Gianni Annoni, a Pomo D’oro étterem tulajdonosa is részt vett a rendezvényen, ám előzetes terveivel ellentétben, nem indult el a versenyen: egy könnyített pályán csúszott le. Hamarosan megműtik a térdét, így nem vállalta a profi snowboardosoknak is komoly kihívással bíró megpróbáltatást. 

Míg tavaly az alpin snowboardosok bizonyultak jobbnak a sportág legmagasabb szintű versenyében, addig idén a freestyle versenyzők aratták le a babérokat.  A dobogósok a verseny szponzorai által felajánlott ajándékokkal lettek gazdagabbak, továbbá a rendezvény környezettudatosságát hangsúlyozni kívánó használt snowboardból készült plakettekkel. 

Gratulálunk a versenyzőknek a kimagasló  teljesítményért. 

A Magyar Freeride Bajnokságának eredménye: 

Női snowboard: 1. Fazekas Borbála, 2. Turi Zsuzsanna, 3. Czika Krisztina 

Freeski: 1. Szepessy Dávid, 2. Balogh Csaba, 3. Boldizsár Péter 

Snowboard: 1. Liptay Dávid, 2. Czéh Tóth Mátyás, 3. Lotfi Peiman 

verseny franciaország snowboard freeride vars

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr264078729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása