Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Telefonálni síelés közben?

[mimi] | 2012.02.14. 20:36 7 komment

Munns Googles (1 of 3)

Fotó: Rich Cumbers @ Flickr

Síeléshez és snowboardozáshoz egyaránt elengedhetetlen a megfelelő szemüveg. Ha tűz a nap azért, ha farkasordító hideg van hóeséssel megspékelve, akkor pedig azért. (A napokban értem haza a Stubai gleccserről, ahol a múlt héten -28 fokot is mértek, ha nem lett volna egy klassz szemüvegem, valószínűleg lefagy a fél arcom.) Egy mezei síszemüveggel azonban nehéz kitűnni, így a gyártók megpróbálnak mindenféle menő kiegészítésekkel élni. A síszemüveg-kamera hibridekről már volt szó, most pedig egy telefonálást megkönnyítő darabot találtam a hg.hu-n. 

speak goggle g33Fotó: hg.hu

"A Buhel mérnökei egy Bluetooth headsetet integráltak legújabb SpeakGoggle G33 modelljükbe. Csakúgy, mint autóvezetés közben, a fekete pályán lefelé rombolva sem tanácsos telefonálni, sőt nem csak veszélyes, de a kesztyű miatt még körülményesebb is. A SpeakGoggle esetében síszemüveg Bluetooth-on keresztül párosítható a zsebünkben lévő mobillal, így a pályán suhanva zavartalanul dumálhatunk" – írja a hg.hu

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én még így is veszélyesnek tartom a csúszás közben telefonálást, mert hát a pályán nem árt, ha nem csak látja, de hallja is az ember a többi sporttársat. Ha annyira fontos a mondanivalóm, inkább csúsznék be egy hüttébe kényelmesen lebonyolítani a hívást, mint hogy a saját, és mások testi épségét veszélyeztessem. Főleg, hogy egy-egy keményebb pályán a beszélgetőtársam nem is nagyon értené valószínűleg, hogy a nagy szuszogások közepette mégis mit akarhatok mondani, menő Bluetooth-os szemüveg ide, vagy oda.

kiegészítő snowboard stuff síszemüveg

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr24105507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RaveAcE 2012.02.14. 22:32:42

Értelme nem sok van, de biztos jó sokat eladnak majd a nézzétek-mennyi-pénzem-van balekoknak.
Minden szarra van kereslet, ha elég drága.

Rondának azért nem mondanám. Viszont nm látom a mikrofont és a hangszórót. Jó zajos lehet, ha a keretben vannak.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.02.15. 00:21:26

A motorosoknak régóta van sisakba épített Bluetooth-os headset. Na, bumm!

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.02.15. 00:22:29

Akkor jó az ilyen, ha nagyot estél, és eltörted valamid. Tudod hívni a mentőket.

JumboJet 2012.02.15. 03:16:29

Sztem kevés barom van, aki lefele csaptva élőben közvetít, netán üzletileg tárgyal. Ahogy én síelek - gyorsan, dinamikusan - kizárt, h tudnám használni, annyir koncentrálok, és lihegek. Viszont a felvonón jó lehet, mert mindig para, hogy leejtem a telót, meg a hedszettel sem jóbaszakodni. De hogy tárcsázok? Kivetíti a kontaktokat a lencse belső felére? Vagy felhívok valkit a pálya tetején, és nekiindulok, h dumáljak? Vagy voice control van benne?

Szittyakürt 2012.02.15. 08:27:20

A síszemüvegbe épített iPad-re várok.

Roa 2012.02.15. 08:51:07

Ez már régi. Meg a síszeművegbe épített GPS, mini időjárásállomás és sebességmérő szerintem viccesebb is.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása