Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Ingyenes szezonzárás és bikinis tavaszköszöntés a Mátrában

[mimi] | 2012.03.19. 18:07 Szólj hozzá!

nemzeti fáklyás csúszás sípark fb

Fáklyás csúszás a nemzeti ünnepen

(forrás: Sípark@Facebook)

Március 20-án, kedden, vagyis a holnapi napon ingyenes sínappal búcsúztatják a szezont a mátraszentistváni Síparkban. „Keddre visszahűl a levegő (várhatóan 3-4 fok lesz), így méltó módon, jó hóval zárhatjuk az idei síszezont" - írják honlapjukon. Tapasztalatból mondjuk, hogy tényleg érdemes még egyszer utoljára kilátogatni, mert a 30-75 centis hó még mindig nagyon klassz. Hétvégén mi is kinn voltunk a remek hangulatú Nemzeti Síhétvége apropóján, és nagyon jól éreztük magunkat.

sípark márc18 fbÁllapotok március 18-án 

(forrás: Sípark@Facebook)

Igaz, délutánra a hó már nagyon kásásodott – volt ahol már kvázi vízisíeltünk – de ilyen alacsonyan, ennyi hó március közepén így is ajándék. Az ingyenes síoktatásra is beneveztünk, ha már ott voltunk, aminek keretében ugyan megtudtam, hogy úgy síelek mint Darth Vader tenné, de ezzel együtt is szuper volt. Síruhában felvonózni, miközben egy kirándulócsoport rövidnadrágban és pólóban túrázik az ember mellett, pedig egészen mókás élmény. Szóval aki teheti, holnap az iroda vagy oskola helyett irány az ingyenes sínap a Mátrában. Lehet ugyan, hogy kásás, és már nem síelhető be az egész Sípark, de azért a miénk!

sípark márc15 fbNemzeti színű sípálya is volt

(forrás: Sípark@Facebook)

Az utolsó bulira Mátraszentistvánon március 24-én, szombaton 10-16 óra között kerül sor. A II. Spring Splash keretében a rengeteg megmaradt hóból egy hószőnyeget, és egy kis funparkot készítenek, a BigAir ugratójában pedig egy több száz köbméteres tavat alakítanak ki. Ezen keresztül jelképesen át lehet majd csúszni a télnől a tavaszba. A dresscode szigorúan bikini és boardshort, a felépített pályán/hószőnyegen/tavon bárki bármivel le és keresztül csúszhat legyen az síléc, snowboard, wakeboard, vízibicikli. Az ingyenes rendezvényen lesz még kültéri sütögetés, pálinka és egy dj jóvoltából jó zenék is.

Akinek még mindig nem elég a síelésből vagy boardozásból, az a Sielok.hu-n rengeteg meglepően jó árú, márciusi-áprilisi síutat talál a külföldi terepekre, ahol még javában tart a szezon. (Stubaiban például 70 centi friss hó hullott, kép az ottani állapotokról alant.)

stubai havazásA Stubai gleccseren tombol a tél

(forrás: Stubaier Gletscher@Facebook)

magyarország ingyenes ausztria bizarr szezonzárás mátraszentistván stubai

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr394326258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása