Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

1,5 méteres hóban versenyeztek a hazai snowboardosok - beszámoló a diákolimpiáról

hütte | 2013.03.06. 15:39 Szólj hozzá!

MSN fotok (3)

Dacára a március elején beköszöntött tavasznak és hétvégi napsütésnek, másfél méteres, tömör hó fogadta hétvégén a mátraszentistváni Síparkba látogató snowboardosokat. Az Opel Make Some NOiSE esemény keretében megrendezték a snowboard diákolimpiát és az idény második magyar kupafutamát is. Magyarország két legeredményesebb snowboardosa, Gyarmati Panka és Szigeti Viktor évek óta nem versenyzett hazai pályán. Most azonban felnőtt kategóriában, férfi és női mezőnyben egyaránt elsők lettek - írja beszámolójában a hétvégi versenyről a Magyar Snowboard Szövetség.

MSN fotok (15)

Péntek este egy jó hangulatú, laza összejövetellel, a Nosepress Jammel indult a program. A szervezők és a résztvevő barátok Makács Zoltán kedvenc trükkjével tisztelegtek a jó barát emléke előtt. Szombaton az immár olimpia versenyszámként elismert slopestyle verseny következett a Burn-SaintPista Funparkban, ahol két ugratót és két csúszó elemet sorba kötve mutatták be tudásuk a riderek. Az eseményre hazalátogatott Szigeti Viktor és Gyarmati Panka is, akik magabiztos trükkjeikkel, felnőtt kategóriában meg is nyerték a versenyt. Bár Panka egyedül indult a női mezőnyben, közkívánatra még hátraszaltót is ugrott.

MSN fotok (13)

A versenyen a fiatal generáció is bizonyított: Fricz Botond immár második idei kupafutamát is megnyerte testvére előtt végezve. A nagy ugratón a freestyle síelők érezték a legjobban magukat, ők 900 fokos forgásokat is bemutattak. Délután öttől egészen estébe nyúlóan a döntött kanyarokkal támogatott banked slalomon volt a sor, ahol rajthoz állt a sportág apraja-nagyja. A legfiatalabb és legidősebb induló között több mint 40 év volt a korkülönbség.

MSN fotok (9)

A döntött kanyarok között remekül lehetett fejleszteni a kanyartechnikát, a gyors élváltást, és a ritmusérzéket, ezért a szervezők nem korlátozták a menetek számát. A leglelkesebbek ezt ki is használták, volt aki tíz mért idővel büszkélkedhetett. Az is kiderült, hogy a jó technika nem korfüggő: Sticzay Péter a senior kategória győztese az abszolút harmadik idővel végzett, a 12 éves Fricz Botond pedig abszolútban az ötödik legjobb idővel zárt. A verseny győztese Balogh Ádám lett, aki hazánk egyik legtehetségesebb freestyle snowboardosa.

MSN fotok (7)

A vasárnapi diákolimpia, a banked slalom pálya egyszerűsített változatán zajlott. A kicsik láthatóan élvezték a döntött kanyarokat és a pálya végét jelentő hullámokat. A vasárnap másik programja a MuMuS csapatverseny volt, ahol a résztvevők háromfős csapatokba szerveződve, egy szerencsekerék segítségével, véletlenszerűen kisorsolt trükköket oldottak meg. A csapatok minden hibánál kaptak egy betűt a MuMuS szóból. Ha összegyűlt az öt hiba, a csapat kiesett. A jó hangulatú „összecsapást" végül a Gyarmati Panka, Szigeti Viktor és Kovács Domonkos alkotta „Égők" trió nyerte. Panka Györki Balázs helyére állt be, aki a verseny közben megsérült.

magyarország verseny snowboard mátraszentistván

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr945119918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása