Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

HD minőségű videót gyárthatunk síelős kalandjainkról saját kamera nélkül

hütte | 2013.04.02. 13:43 13 komment

Specialis kamerak a sipalyakon

Egy szuper, új mobilalkalmazás híre pottyant be Hütte anyó levelesládájába. Az új fejlesztés segítségével már a pálya szélén fagyoskodó barátok, vagy egy kamera sisakra szerelése nélkül is készíthetünk felvételeket a sípályán nyújtott teljesítményünkről, méghozzá HD minőségben.

Az i-Rewind romániai start-up cég és a Cisco technológiája a sípályák mellett elhelyezett kamerákat egy internethez csatlakozó nagysebességű optikai hálózattá köti össze. Így bárki, aki telefonjára letölti az ingyenes mobilalkalmazást, több nézőpontból is felvételt készíthet síelési technikájáról, vagy bravúrjairól, amelyet aztán a közösségi oldalakon rögtön meg is oszthat.

A rendszer a telefonba épített GPS-en keresztül meghatározza helyzetünket, majd ez alapján a sípálya teljes hosszán elhelyezett kamerák lekövetik mozgásunkat. Ezután nekünk már csak a személyre szabott, megszerkesztett HD videónkat kell letöltenünl, amelyhez 3G vagy vezeték nélküli kapcsolaton keresztül még két hétig hozzáférhetünk.

Igy mukodik a rendszer

Az elkészült videót használhatjuk síelési technikánk elemzésére, megoszthatjuk barátainkkal, sőt a rendszer hasznos a síoktatók és a szülők számára is, akik így könnyedén nyomon tudják követni tanítványaik fejlődését, vagy gyermekeik felejthetetlen pillanatait. A megoldást már használó síelők szerint az i-Rewind jobban használható, mint a többi amatőr videós módszer, mivel nincsenek olyan zavaró elemek, mint a kamera remegése síelés közben, nem kell bajlódni a saját kamera síruhára rögzítésével, és nincs szükség a barátok szívességére sem, hogy később vissza tudjuk nézni téli élményeinket.

A rendszert már ebben a szezonban tesztelhették a síelők a romániai Predeal síparadicsomban, mi pedig abban reménykedünk, hogy egyre több helyen vezetik majd be a következő szezontól ezt a megoldást.

képek: Cisco sajtóközlemény

hírek románia stuff predeal

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr575188763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2013.04.03. 00:11:12

A románok! már megint a románok! a magyar nép ismét nagy lesz, kóbász, szalonna, uccuneki sieg heil!

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2013.04.03. 00:21:23

Azért érdeklne, hogyan működik a valóságban a rendszer, mondjuk egy pályán egyszerre 100-200 "előfizetővel". A GPS 10-30 méteres pontatlanságába bőven belefér ennyi ember, aztán keresd ki magadat a rengetegből! Véletlenül még a szlalom bajnokot posztolod magadként a fészbúkon. Aztán meg alig győződ számolni a lájkokat. ;)

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2013.04.03. 00:24:53

Ja, és a lényeg: a saját kamera utánozhatatlan szemszögből rögzít mindent, szóval ha még a fenti rendszer működik is, nem váltja ki a saját felvételt. Két különböző szemszög, tehát két film.

Jhonnyq 2013.04.03. 00:25:21

@bestpixel: Te csak a fika megy?
Komolyan nem értelek...Egyszer próbáld ki inkább a sielést...

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2013.04.03. 01:42:08

@Jhonnyq: Csupán kritizáltam. Ami nem egyenlő a fikázással. Hiszen éppen a rendszer (általam vélt) hiányosságara hívtam fel a figyelmet, pont azért, hogy akár jobb is legyen majd. Szóval a szándék éppen építő.
Mindazonáltal síeltem már, pont ezért írtam, amit.
De, az egészet most éppen filmes/fotós szemmel néztem, nem pedig a száguldó sportolóéval.
Azér' kösz! ;)

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2013.04.03. 02:46:59

De ez csak úgy jó ha pucéran, hasmenéses óriásfosás közben készül a videó.

Jhonnyq 2013.04.03. 08:04:30

@bestpixel:
Pont ezért mondtam,hogy síelj vagy snowboardozz aktívan és rájössz milyen jó egy ilyen technika...Ezt a rendszert fotós/videós szemmel nézni tökéletesen felesleges mert nem a videó személyre szabott fókuszáltsága a lényeg hanem az,hogy egy-egy etapon végigkísér egy nagylátószögü kamera...Az pedig megint nem számít,hogy ki rakja ki azt a Faszbookra...Nem ez a lényeg!!! Remélem én is építő jellegű kritikával éltem a kommenteddel kapcsolatban...

Netuddki. 2013.04.03. 08:24:26

Ápr. 1. tréfa. Hülyeség.

SemBoga 2013.04.03. 10:23:23

ha a kamerák fixen vannak, akkor nem gáz annyira a dolog, hisz vélhetően rajta leszel a képen

barli 2013.04.03. 10:42:27

Hát ha a videó hd is, az egyes emberek max 5 pixelesek lehetnek rajta. Amúgy az ötlet remek.

Mikulka2 2013.04.03. 10:56:44

@bestpixel: igen, én is ezen gondolkodtam, hogy fog-e ez olyan felvételt csinálni, amin én vagyok látható közelről, végig lecsúszás közben. kiválthatja-e a GoPro-t? attól tartok, nem igazán, pedig az ötlet amúgy zseniális. (lenne.)

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása