Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

A légitársaságok sípoggyászdíjairól - Egyszerűen!

Freddie The Eagle | 2014.11.18. 21:30 Szólj hozzá!

airport05síelőart.jpgIllusztráció: Marina Grechanik

A Scyscanner összehasonlította 23 légitársaság sípoggyászdíjait egy könnyen áttekinthető táblázatban.

Értelemszerűen azokra a légitársaságokra esett a választásuk, amelyek piacvezetők a sípályák közeli repterekhez vezető útirányokban.

A feladat csak látszólag tűnik pofonegyszerűnek, valójában nem kevés pepecselést igényel.

Mivel a repülőjegy-árazás is oly sok mindenhez (pl. mobiltelefon-tarifák) hasonlóan "csomagolásművészet", nem könnyű összehasonlítani őket egy ilyen fain táblázat nélkül.

Az természetesen érthető, hogy a szabadversenyben az árak sokféleségével bűvészkednek a légitársaságok, ám megfontolandó lenne akár globális, de legalább uniós szinten szabályozni a súlylimiteket (sőt, a méretekre megadott is rendkívül tarka). A standard 23 kilogramm mellett ugyanis 20, 15, de 22 kiló is szerepel. Nem túl fogyasztóbarát, hogy az utasoknak minden egyes alkalommal ezekre az apró eltérésekre is figyelniük kell.

Abban érvényesül a papírforma, hogy a fapadosok jellemzően mindenre extra díjat szabnak ki, ám az ördög itt valóban a részletekben rejlik! Elég jelentősek az eltérések. Például a "mi" Wizzair-ünk (könnyű megtalálni, az ABC-sorrendben az utolsó) díjai kimondottan kedvezőnek tűnnek, ráadásul olyasmiben is megengedő, és nem feláras, ami gyakran még a prémium-légitársaságoknál is fizetős extra.

Részünkről a táblázathoz hozzáadott érték a fordítás, valamint az euróban, fontban, és dollárban megadott árak forintosítása, az MNB 2014. november 18-i középárfolyamán.

repülőskifeesguidejav.JPG 

(Via:Skyscanner)

A Skyscanner-ről azt kell tudni, hogy egy olyan globális utazási keresőoldal, amely több mint ezer légitársaság több millió járatát hasonlítja össze. Akiket behatóbban érdekel a cégvezetés: hölgyolvasóinknak a jóképű Shane Corstorphine pénzügyi igazgatót ajánlom a figyelmébe, míg az uraknak az elbűvölő Rachel Evatt - üzletstratégiai és műveleti igazgatót, aki egyben szenvedélyes bringás, szeret versenyezni, és a 2012-es nemzetközi Tour of Malta futam győztese.

A honlapjuk karbantartójának pedig azt javaslom, ha már viszonylag színvonalas magyar fordítást (értsd: azért érthető, és ez a lényeg) is készítettek, akkor az "ő"-betűkre is illene megoldást találni, mert elég bénán néznek ki helyettük a "?"-ek.

 

Azonban kiváló ajánlatok akár repülőjegyekre, akár síutakra, "anyaoldalunkon", a Travelón is fellelhetők.

repülőjegy légitársaság összehasonlítás légipoggyászdíj sípoggyászdíj

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr646912645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása