Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Az osztrákok Hídember helyett Kitzbühel-gigafilmet forgattak

Freddie The Eagle | 2014.11.28. 21:26 Szólj hozzá!

osztrákposzter.jpg

Idén karácsonykor lesz az ősbemutatója az osztrák mozikban a 75 éves, legendás tiroli síversenynek emléket állító,110 perces dokumentumfilmnek. Az angol nyelvű szinopszisban a kitzbüheli versenyt egyenest a Síelés Superbowl-jaként hájpolják.

A filmnek olyan "sztárjai" (az idézőjel annak szól, hogy nagyon is sztárok, csak lévén dokumentumfilm, nem filmsztárok, hanem a síelés sztárjai) vannak, mint Aksel Lund Svindal, Erik Guay, Max Franz, Hannes Reichelt. De még a narrátorok is olyan nevek, mint a közelmúlt svájci Super-G-specialistája: Didier Cuche , vagy az amerikai Daron Rahlves, aki az alpesi sízés mellett freestyle-ban is kipróbálta magát.

A legendás küzdelmekről, olykor félelmetes bukásokról szóló, lélegzetvisszafojtva izguló, jócsaj-szurkolókkal megspékelt dokumentumfilm trailere a jól sikerült Forma 1-es filmek hangulatát idézi. Íme, érdemes rászánni az alig másfél percet!

 

 

Az össznemzeti magyar sirámba, hogy: miért tartanak az osztrákok ott, ahol, mi magyarok meg itt! - ne feledjük el, hogy nekik ilyen pazar hegyeik is vannak, amelyekkel remekül sáfárkodnak.

Az osztrákoknak a síelés az egyik legjobb országimázs.

film ausztria országimázs tirol kitzbühel

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr556941461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása