Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Már a legmenőbb szerb sípályán is hull a hó

Freddie The Eagle | 2014.12.10. 15:19 Szólj hozzá!

kopaon1.jpg

Szerbiát inkább egy csóró, nemrég még balhés-háborús országnak tartjuk. Ráadásul déli szomszédunk, ezért a legtöbb honfitársunknak nem az északibb tájakhoz kötődő síelés jut róla eszébe.

Azonban van egy teljesen korrekt síparadicsom Szerbiában: Kopaonik. Sajnos nem a magyar határhoz közel található, hanem az ország déli részén. Azonban főképp a franciaországi sípályákkal összehasonlítva: vállalható távolságra fekszik (nyilván nem egynapos síelésre, mint mondjuk Kelet-Ausztria, vagy Szlovákiában Donovali).

Budapesttől közúton 650 kilométer. Az utolsó, nem egész 100 kilométer kivételével autópályán megközelíthető, nyolc óra alatt. Való igaz, hogy az utolsó szakasz komolyabb hóeséskor csak hólánccal abszolválható,de a helyi erők pár euróért pillanatok alatt felszerelik a hóláncot.

jetski.jpg
A kétezer méter közeli csúcsok nem valami gagyipályákat rejtenek. A pályaszállók és a pályák is vállalható minőségűek. A területet 1981-ben nyilvánították nemzeti parknak, majd még abban az évtizedben kezdte Jugoszlávia a síparadicsomot kiépíteni nyugati partnerekkel.

kopaon2.jpg

Az elmúlt években, december elején megtartott hivatalos idénynyitó az idén sajnos még hó nélkül zajlott. Ugyan a pályákon még nincs elég hó  – alig 8 centi volt tegnap is –, de most már elindult a hóágyúzás is. Nyilván nem egy Ausztria-színvonal (persze Ausztrián belül is nagy a szórás a jó, jobb, még jobb-vonalon) de az árak is kedvezőbbek.

A 6 napos felnőtt síbérlet a főszezonban mintegy 100 euró ,ami összehasonlítva az osztrák árakkal, kb. a fele, sőt, még az alatti is.

Érdemes kipróbálni, és nem csupán az extrém bevállalósoknak!

szerbia kopaonik

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr706972501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása