Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

45 éves a Gore-Tex

Freddie The Eagle | 2014.10.25. 20:15 6 komment

Goretex_schema-en.pngKép: Wikipedia

Nem csak a síelőknek, hanem minden természetjárónak áldás a vízálló, ám az izzadtság kipárolgását nem gátló Gore-Tex ruházat.


Bár a neve alapján gondolhatnánk, hogy a technológia ősével készített textíliával fríz parasztok pányvázták le a górét, a történet nem ilyen folklorisztikusan romantikus, ám egy cseppet sem kevésbé izgalmas! Az amerikai Delaware államban a hatvanas években a Gore család az akkor szintén meglehetősen új technológiának számított teflont gyártott.


1969 őszén az öreg Gore kicsi fia egy fatális véletlennek köszönhetően fedezte fel az új anyagot. Történt ugyanis, hogy Bob Gore-t már nagyon frusztrálta, hiába molyol figyelmesen a politetrafluoretilén (azaz a PTFE, vagyis a DuPont-tulajdonú márkanévként közismert: Teflon) szál megnyújtásával, ugyanis a drága anyag takarékos felhasználásával kísérletezett.


Annyira nyomasztották a kudarcok, hogy egyszer csak hirtelen húzta meg a felhevített teflonszálat, és az ahelyett, hogy elpattant volna a rákba, 800 százaléknyit megnyúlt!

vízálló szellőző feltalálás gore-tex

Megnyílt Európában a szezon első nem-gleccserpályája

Freddie The Eagle | 2014.10.24. 16:08 1 komment

rukka_pihaFB.jpgFotó: Ruka and Pyhä Ski Resorts - Facebook

Azért magyarországi lakcímről senki se pakolja be a hóláncot a Wartburgba, jó messze: Finnországban.

Az Alpokban a sí-idény kezdete továbbra is a magas tengerszint feletti, gleccserpályákon indul. Október közepén azért nem ritka, hogy az első, komolyabb havazások az alsóbb fekvésű sípályákat is befedik, de az idei, rendkívül változatos időjárás az alacsonyabb osztrák pályák szuper-korai megnyitásának sajnos nem kedvezett. Ámbár a napokban ezerrel hull a hó Ausztriában, bízzunk benne, hogy pillanatokon belül leratrakozzák és indulnak a felvonók.

finnország európa gleccser szezonnyitó

Összefosatnak a sportüzletben, de ha ügyes vagy, a végén kapsz egy atom sídzsekit!

Freddie The Eagle | 2014.10.23. 15:13 Szólj hozzá!

Koreában. Pontosabban: Dél-Koreában (Észak-Koreában is összefosatnak, csak ott a végén nem sídzsekit kapsz.)

A North Face dél-koreai reklámügynökségénél ötlötték ki ezt az agyament, kandikamerás klippet. A bemutatóterembe egyesével behívott érdeklődőknek mutatta meg a trükkbe beavatott eladó a termékeket, majd magára hagyta az emberkísérlet résztvevőit. Ám ekkor hirtelen eltűnt a padló és a bepánikolt emberek vagy leugrottak a "verem" légpárnás  aljára, vagy megkapaszkodtak az addig csak dekorációnak tűnő sziklamászó műfogásokon.

reklám vicces dél-korea

Főzőtanfolyam a kabinos felvonóban, bikini a hegycsúcson - újdonságok Karintiából

[mimi] | 2014.10.22. 16:06 Szólj hozzá!

Flashmob.jpg

Bikini flashmob Nassfelden (Fotó: Kärnten Werbung)

Sajtótájékoztatón jártunk, ahol Ausztria, azon belül is Karintia síújdonságait ismerhettük meg. Az is kiderült, hogy a magyar síelők nagyon fontosak Karintiának, mi adjuk ugyanis a harmadik legtöbb vendéget a tartománynak: ez éves szinten több mint 215 ezer vendégéjszakát jelent. A síterepek közül Nassfeld, a Millstatti-tó és a Villachi-régió mutatkozott be, valamint egy élő sílegenda, az 1976-os téli olimpia bajnoka, Franz Klammer is tiszteletét tette a rendezvényen. A hajtás után kiderül, mit takar a bikini flashmob, és mit jelent az, hogy az Alpok leggyorsabb főzőiskolája egy felvonókabinban üzemel, kattintsatok bátran a továbbra!

ausztria étel újdonság síelés felvonó karintia

A fél világot lefedő síbérlet

Freddie The Eagle | 2014.10.21. 08:12 Szólj hozzá!

Az Epic Pass nem pusztán nevében ütős. Három kontinensre is érvényes síbérletről beszélünk!

Aspen.jpgAspen, Colorado; Fotó: Jeremy Swanson - Flickr


Amerikában, a coloradói Vail síközpont a múlt hónapban felvásárolta az utahi székhelyű Park Cityt (erről a Forbes is beszámolt) és a frigyet komolyabb marketingbombával harangozták be, mint amikor a Cif elvette a Sunlichtot.

franciaország kalifornia japán svájc síelés nevada utah colorado síbérlet Les Trois Vallées Orell

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása