Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Majdnem minden svájci hord sisakot, míg csak minden ötödik lengyel

Freddie The Eagle | 2015.01.11. 20:57 Szólj hozzá!

A svájci balesetmegelőzési tanács készített felmérést az ország sípályáin síelők és deszkázók sisakviselési szokásairól. A svájciak 91%-a visel sisakot. Öt évvel ezelőtt az arány még csak 82%-os volt. Talán Michael Schumacher síbalesete is hozzájárult, hogy egyre többen viselnek fejvédőt. (Ugyan a német is kacigában síelt, ám az arra szerelt fejkamera valószínűleg csökkentett a védelmet.)

Egy másik felmérést az ERV biztosító készíttetett. Összeurópai szinten koránt sem olyan rózsás a helyzet, mint a normakövető svájciaknál.

A felmérés kilenc ország polgáraira terjedt ki: svédek,németek, lengyelek, britek, dánok, spanyolok, csehek, törkökök és olaszok sisakviselését monitorozták. A síelők alig fele hord sisakot. A németek a legtöbbet (62%), míg a lengyelek a sereghajtók 20%-al.

A svéd helyzet is elég lehangoló, ugyanis minden hetedik síelőjük sérüléssel zárja a sí vakációját, emiatt még az összes napot sem tudja a pályán tölteni.

Ti hordtok sisakot?

 

biztonság sisak

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr417062523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása