Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Vége a hazai síszezonnak: Mátraszentistván már bezárt, Eplény az utolsókat rúgja. De a pályákon mégsem áll meg az élet

[mimi] | 2015.03.27. 21:09 2 komment

Mátraszentistvánban március 25-én, az idei síszezon 89. napján bezárt a Sípark. A kékesi, a dobogókői és a visegrádi pályák szintén nem üzemelnek már.

uccsonap.jpg

Hóviszonyok az utolsó nap előtt (Fotó: Sípark Mátraszentistván/Facebook)

Eplényben most hétvégén lehet utoljára síelni a szezonban – mivel a pályák minősége már nem az igazi, komoly árengedményekkel várják a vendégeket. A 18 év alattiak ingyen síelhetnek, a felnőttek pedig féláron csúszhatnak. Hétfőn és kedden zárva lesznek, és az utolsó sínapot április elsején tartják. Aznap vendégül látják a helyi óvodásokat egy szezonzáró, oktatással egybekötött síelésre, délután pedig egy nagyon vicces eseménnyel búcsúztatják a telet. Sítriatlont tartanak, ahol három versenyszámban tehetik próbára magukat az indulók:

magyarország síelés mátraszentistván eplény

Imádod a hegyeket? És a filmeket is? A hétvégén ki se gyere a Corvin moziból!

[mimi] | 2015.03.24. 15:44 Szólj hozzá!

Az év legjobb hegyi filmjeit március 26-27-28-án mutatják be a magyar közönségnek a budapesti Corvin moziban. Az eseménynek egy nagyon látványos előzetest készítettek:

A kanadai Banff Mountain Film and Book Festivalt 1976 óta rendezik meg – ez a legmenőbb nemzetközi hegyifilm fesztivál. A versenyen amatőr filmesek és napjaink vezető sportfilm-készítő stúdiói egyaránt bemutatkoznak. Hegymászó-expedíciók filmes dokumentációi éppúgy láthatók, mint különleges helyszínekre vezető utazások, valamint bolygónk utolsó érintetlen vidékeit bemutató történetek – írják a szervezők.

hegymászás extrém filmfesztivál banff

Vajon miről lehet felismerni egy síruhás királyt? - Ilyen Spanyolországban síelni

hütte | 2015.03.20. 15:30 Szólj hozzá!

SAM 4225

"München felé, majd onnan Barcelonába tartva kétszer is átrepülünk az Alpok szikrázóan havas csúcsai felett. Miközben az ismerős hegyláncokat próbáljuk beazonosítani az ismeretlen perspektívából, elképzeljük milyen lenne lenyúlni, felkapni egy hógolyónyit a hideg fehérségből, és jól megdobálni vele a mediterráneumba tartó utastársainkat. Ők hamarosan azt a 23 fokos barcelonai meleget fogják élvezni, ami a repülőtér klimatizált csarnokából kilépve minket szinte arcul csap. Mi inkább a Pireneusok felé buszozunk tovább, a kicsattanóan zöldellő mezők és virágzó mandulafák láttán egymást heccelve: minek hoztunk ide sílécet?" – írja Pálinkás Norbert - A síriporter. Norbi egy hetet töltött Baqueira-Beret síterepén, kalandjáról izgalmas beszámolót küldött a Hüttének. Gyorsan vissza is adjuk neki a szót:

· 1 trackback

spanyolország síelés katalónia baqueria-beret

Ki megy már ilyenkor síelni? Akinek fontos, hogy olcsó legyen!

[mimi] | 2015.03.19. 11:19 Szólj hozzá!

Na jó, mivel Ausztriáról beszélünk, inkább csak hogy olcsóbb legyen. Mindenesetre, tényleg jókora kedvezményeket adnak az osztrák terepek így szezon végén. Ha van időtök, megéri még egy utolsót síelni. Persze így márciusban és áprilisban délutánra már eléggé átmegy vízisíbe a dolog, úgyhogy inkább érdemesebb jó korán kimenni a pályára, délután pedig lehet napozgatni a hütte teraszán, vagy éppen a völgyben kirándulgatni.

Síelés után a jól megérdemelt napozás (Fotó: Claudia Ziegler / Ski Amade)

Leginkább a legnagyobb osztrák síszövetség, a Ski Amádé, akciózik tavasszal, én legalábbis náluk találtam több célcsoportnak szánt kedvezményeket:

ausztria akció síelés ski amade

95 éves, és minden hétvégén síelni jár

[mimi] | 2015.03.14. 17:58 1 komment

A finn Nils-Olof Eklundh 1937-ben tanult meg síelni, és most, 2015-ben is minden hétvégéjét egy Helsinki melletti sípályán tölti – írja a BBC. Szombatonként és vasárnaponként két-két órát tölt a hegyen, tíz csúszás után kávészünetet tart, majd tovább sportol. Eklundh úr, aki egykor profi síversenyző volt, a síelés mellett heti háromszor teniszezik nyolcvan- és hatvanéves barátaival, nyaranta pedig vitorlázni is szokott.

Fotó: Iltasanomat.fi

A remek egészségnek örvendő, 95 éves férfi egyedül a jószerencsének tulajdonítja hosszú életét. Aktív életmódja mellett ugyanis semmi egészségeset nem csinál: "Ha valaki egészségtelenül eszik, az én vagyok. Soha életemben nem ettem semmi zöldet, viszont szeretem a sok cukrot és a vajat. No, meg a bőséges reggelit: öt szelet édes finn kenyérrel és teával indítok minden napot" – nyilatkozta egy finn lapnak.

 Ne maradj le további posztjainkról, szeress minket a Facebookon!

érdekes finnország síelés

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása