Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Menőség 1980-ból: ebben a sörreklámban lehetett először snowboardosokat látni

[mimi] | 2015.02.08. 11:10 Szólj hozzá!

Az alábbi videó 1980-ban készült a kanadai Labatt sörgyár számára, és attól különleges, hogy ez volt az első olyan reklám, amiben snowboardosok (akkoriban még snow surferek, vagy méginkább snurferek, azaz hószörfösök) szerepeltek.

A reklámot Mark Halseth snowboard-veterán töltötte fel a YouTube-ra, visszaemlékezése szerint a beltéri jeleneteket a kanadai Banff terepen forgatták, a meleg miatt pocsék hóviszonyok miatt viszont magát a csúszást Coloradóban rögzítették. A videóban a sárga mellényt viselő Markon kívül felesége, Jane, és egy barátja, Paul Graves látható.

A videót a Curbed síelős szekciójában találtuk.

Ne maradj le további posztjainkról, szeress minket a Facebookon!

reklám retró kanada snowboard colorado

Szaltó egy hütte teraszáról, aztán ugrás a felvonó kabinjába: egy elképesztő sínap 5 percbe sűrítve

[mimi] | 2015.02.07. 11:14 Szólj hozzá!

Az alábbi zseniális videó egy Candide Thovex nevű profi síelő átlagos napját mutatja be a Val Blanc síterepen, Franciaországban. Már amennyiben átlagosnak nevezhetjük azt, hogy valaki olykor hátra szaltózik, ülőlift mellett ugrik el, sziklákba vájt alagúton csúszik át, vagy éppen egy hütte teraszáról ugrat, és még a sífelvonó kabinjába is lendületből érkezik. Nézzétek meg, elképesztő!

A videót a Curbed síelős szekciójában találtuk.

Ne maradj le posztjainkról, szeress minket a Facebookon!

videó franciaország extrém val blanc

Úgy síelsz, mint egy tízéves? Csak szeretnél!

[mimi] | 2015.02.06. 09:40 Szólj hozzá!

Az alábbi videón a tizenkét éves észt kislányt, Kelly Sildarut, és nyolcéves öccsét, Henryt láthatjátok. Meg fog lepődni, aki valami bárgyú gyerekvideóra gondol, ahol a család kicsi kincsei hóekében jönnek lefelé a bébipályán, amit anyán és apán kívül senki nem talál lenyűgözőnek. Kelly ugyanis már most profi slopestyle síelő, úgy ugrik, fordul és trükközik a legbonyolultabb pályákon, ahogyan a felnőtt versenyzők is csak szeretnének. "10 évesen olyan szponzorokkal kötött szerződést, mint a Nike, a Red Bull és a K2. Legújabb videójában felvonultatja az összes trükköt, amivel a 20 éves Dara Howell egy évvel ezelőtt Szocsiban aranyérmet szerzett" – írja róla a Mozgasvilag.hu.

Nyugtassatok meg, hogy ti is reumás nagymamának érzitek magatokat a kiscsajhoz képest, mint mi!

Ne maradj le posztjainkról, szeress minket a Facebookon!

gyerek extrém cuki síelés

Betiltották a női síheteket, de a találékony osztrákokon nem lehet kifogni

[mimi] | 2015.02.05. 08:52 4 komment

"Az utóbbi tizenöt évben, március utolsó hetében, a nők ingyen síelhettek az ausztriai Ski Amadé régióban. Idén azonban betiltották, mert diszkriminatív. Persze a síterepet sem kell félteni, kitaláltak egy jó megoldást a problémára" – írja a Sielok.hu.

1743626_766123580072115_2042768320_n.jpg

Fotó: Ladyskiwoche Grossarltal/Facebook

Az összesen 760 kilométernyi sípályát magába foglaló régióban azért találták ki ezt az akciót, hogy a már jócskán utószezonnak számító március végét kicsit népszerűbbé tegyék. Az idő ilyenkor szép, és hó is akad még bőven (ezt mi is teszteltük tavaly a Gastein-völgyben, élménybeszámoló itt) viszont kevesen mennek már síelni. Ezért a nőknek ebben az időszakban ingyenes bérletet biztosítottak, illetve ingyenes oktatáson vehettek részt, bulikat szerveztek nekik, és további kedvezményes szolgáltatások várták őket. Na, ilyen idén már nem lesz.

ausztria akció síelés ski amade

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása