Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

A világ legbrutálisabb sípályái II. - Amerika és Kanada

[mimi] | 2016.03.18. 15:35 6 komment

Ahogy korábban ígértem, Európa embert próbáló sípályái után most az amerikai és kanadai terepek következnek. Ahogyan az előző poszt, úgy ez is a Condé Nast Traveler gyűjteménye alapján készült. Függőlegeshez közelítő jégfalak, sziklák és szabadesés sílécekkel – borzongjunk vagy éppen vágyakozzunk együtt ezekre az extrém helyszínekre!

usa kanada extrém couloir

A legdurvább síverseny, amin másnaposan illik megjelenni

hutteblog | 2016.03.07. 17:37 Szólj hozzá!

A Barstool Ski Races története 38 évre nyúlik vissza. Az egész egy álmos kisváros, a Montana állambeli 331 lakosú Martin City egyik bárjában kezdődött. A helyi legenda szerint egy csapat idős vendég éppen a bárban időzött, amikor a betérő síelők arra biztatták őket, töltsék inkább kint, síeléssel az időt. A törzsvendégek erre azt mondták, hogy rendben van, de csak akkor, ha nem kell megválniuk a bárszéküktől.

barstool-ski-racing-18.jpg

Forrás: mashable.com

Ezt úgy sikerült megoldani, hogy léceket erősítettek a bárszékekhez, és ezeken az alkalmatosságokon siklottak a hóban – a sörükkel a kezükben, természetesen.

Az eseményre azóta minden évben sor kerül, és lassan ez lett a település fő attrakciója (nem volt sok konkurencia). A Barstool Ski Races-t mindig februárban rendezik meg, a Cabin Fever Days keretében.

A versenyen három kategóriában lehet indulni: az elsőbe azok a székek tartoznak, amelyekhez sítalpakat erősítettek, a másodikban a kormányozható “járművek” versenyeznek, a harmadik osztály pedig a show-ra hajtó résztvevőké. Gyakorlatilag bármivel le lehet siklani – néhány évvel ezelőtt egy negyvenes éveiben járó hölgy egy rúdtánchoz használatos rúddal indult.

barstool-ski-racing-08.jpg

Forrás: mashable.com

A Barstool Ski Races nem egy biztonságos műfaj, a résztvevők komoly sérüléseket is kockáztatnak. A gyakorlóköröket mindig szombaton tartják, de ez egyben vízválasztó is: sok versenyző annyira másnapos vasárnap, hogy egyszerűen képtelen részt venni a döntőn.

usa verseny bizarr extrém síelés montana barstool ski races

Ezek a világ legmagasabban fekvő síterepei - és a kínaiak még magasabbra építkeznek

hutteblog | 2016.03.05. 14:33 6 komment

A világ legmagasabban fekvő síterepe épülhet meg öt éven belül Tibetben, Lhásza közelében – írja a Travelo. A projektről még nem sok minden tudni, csak azt, hogy a 2022-es kínai téli olimpiai játékokra készülő versenyzőknek akarnak ideális felkészülési körülményeket teremteni. A jelenlegi csúcstartó a 4516 méter magas Jádesárkány-hóhegység pályája, úgyhogy ennél biztosan magasabban lesz az új terep.

A lhászai Potala Palota és a környező hegyek (A fotó innen van.)

Nem mintha Tibet ismeretlen lenne a téli sportolók körében: de eddig a többség nem kiépített síterepek miatt érkezett, hanem  sítúrázó és freeride snowboardozó volt, akik a csúszás előtt maguk mászták meg a csúcsokat. Több ezres csúcsból pedig akad pár: öt nyolcezres, hetvennél több hétezres és ezernél több hatezres található a térségben – írja a Telegraph.

kína extrém rekord sípálya felvonó

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása