Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Hétvégén indul a sízés a Nagyvillámon

szily | 2008.11.26. 09:56 1 komment

Egyik kedvenc Budapest-közeli pályánk a hivatalosan Nagyvillámnak, a helyiek által inkább Mogyoró-hegynek nevezett visegrádi síterep. Hozzám hasonló harminc pluszos síszüzek és gyermekek számára ideális helyszín. Az tuti, hogy ide vezet föl a legszebb út a hazai pályák közül, de a Dunakanyar-panoráma még Ausztriában is versenyképes lenne, pedig ott ugye nem állnak rosszul a kilátással. Az előbb felhívtam a tulajt, aki elmesélte, hogy jelenleg 13 centis a hó a lejtőn és vadul hóágyúznak, így a hétvégén már meg is nyit Nagyvillám. Idén már hat felvonó fog működni, az újdonság a sport helyett a tudatmódosítókat választók kedvence, a tubingpálya felvonóval. Ez az a felfújt gumibelsőhöz hasonló izé, amiben az ember tehetetlenebbül száguld lefelé, mint egy amerikai lakáshitel-bróker.

Boriszt (6,5) és Miriamot (5) is itt tanítottuk síelni. Mármint abban az értelemben tanítottuk, hogy a család sízni tudó része ment velük, én meg, aki életemben nem síeltem, először megalázottan néztem őket a büfé környékéről, majd egy idő múlva rettentő nagy levegőt vettem és elkezdtem snowboardozni, azzal a szöveggel, hogy "nehogymár azt higgyék, béna az apjuk". A pedagógiai eredmény azonnal jelentkezett: ha eddig nem tudták volna, megtanulták, hogy a papa nem mindenható, hanem gyakran fekszik arccal a hóban, esetleg a hátán fetrengve, mint valami korszerűen öltözött óriásbogár. De a kedvencük mindig is az volt, amikor felvonózni próbáltam.

A Mogyorón van egy fél kilométeres piros "nagypálya", egy fele olyan hosszú, jó széles kék gyakorlóterep és több lankás gyereklejtő, ahol a Rettegő Apukáknak sem kell betojniuk. A felvonóárakat még nem tudta a főnök, most kalkulálják, de tavaly nem voltak földhözvágók. Világítás is van, este kilencig lehet jó nagyokat zakózni. Ja, és remek a büfé, egy ideje már van fűtött zárt tér is benne, ahol kicsit ki lehet olvadni.

Itt a pálya weboldala, webkamerás képekkel az aktuális helyzetről.

 

magyarország snowboard visegrád nagyvillám mogyoró hegy

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr20787279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amc 2008.11.26. 17:55:37

"az ember tehetetlenebbül száguld lefelé, mint egy amerikai lakáshitel-bróker."

:DDDDDDDD

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása