Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

30 fölött sem ciki elkezdeni 2. - Az arcra- és seggreesés helyes technikái snowboarddal

szily | 2008.12.04. 15:31 8 komment

Az első részben megállapítottuk, hogy hiába menőbb a sízés, túlkoros kezdőknek snowboardozni kell, mert ez a műfaj legálisan engedi a pályán üldögélést. Az is kiderült, hogy sítúrán nehéz szexuális kapcsolatot létesíteni, de még nem fejtettem ki, miért.

Az első snowboarddal megtett méterek egyenesen félelmetesek, mindaddig, míg perceken belül rá nem jössz, hogy az egyik irányba képes vagy hirtelen is kanyarodni. (Ezt úgy kell csinálni, hogy a hátsó lábadra helyezed a testsúlyodat, az első lábaddal pedig a tervezett irányba mozdulsz, mire vagy az égnek mered a deszka eleje, amikor is hátra esel, vagy a hóba fúródik, akkor arcra zuhansz.)

Innentől kezdve nem kell attól rettegned, hogy a megvadult deszka hátán egészen a buszparkolóig fogsz lecsúszni. Nem, hiszen a gyorsulás legkisebb jelére kanyarodni fogsz egyet, majd fura pattanó mozdulattal, megfeszítettjézus-kéztartással a hátgerincedre esel. Vagy arccal előre a hóba, főleg ha éles jégdarabok borítják a pályát. Ez biztonságérzetet ad a tériszonyos és a fenyő-, illetve sebességfóbiás próbálkozóknak is.

Ne lepődj meg, ha egész sokáig csak egy irányba leszel képes kanyarodni. Ez természetes tünet és remekül lehet alkalmazkodni hozzá. Mondjuk balra tudsz úgy-ahogy fordulni. Ebben az esetben a jobbkanyarokban alapértelmezetten  elesel, a balosoknál túlkompenzálsz, meggondolatlanul gyorsítasz és még nagyobbat zakózol. Ennek van ritmusa, amit könnyű tartani a síliftig.

Ezek után - legyél nő, férfi vagy bármi ezek közt - sötétedésre nyilvánvalóan képtelen leszel nemhogy a szexuális aktusra, de három közepesen szellemes mondat kimondására is. A sítúrák - főleg az elején - a testiségről szólnak ugyan, de nem a fogalom léha értelmében.

A következő részben tovább elemezzük az esést, mint a kezdő öreg snowboardos alapvető létállapotát.

snowboard 30 fölött

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr33804188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FutoBolond 2008.12.04. 17:25:16

remek, lényeglátó post! kemény esésekkel tarkított tapasztalatot (és hátbőrt) sejtek mögötte!

Axton 2008.12.04. 17:33:11

remélem több ehhez hasonló abszolút kezdőknek való post lesz még a blogon:) a végén még én is elmegyek boardot tanulni:)

pnc 2008.12.04. 23:51:11

a fordulás vállból, a többi megy magától. a lábrángatást/tekergetést meg gyorsan felejtsd el :)

dobákpeti · http://dobakpeti.blog.hu 2008.12.05. 15:50:07

Nana! Pont fordítva írtad le, szily. Snowboardon mindig az "első" lábunkon van a súly nagyobbik része, egyedüli kivétel a szűzhó (mert ott pofára esés a vége, ami egyébként rendkívül multságos, csak ajánlani tudom! 30 fölött is). Fordítani pedig a "hátsó" lábbal kell, úgy, hogy arra az időre tehermentesíted. Mintha ugranál, de csak a súlypontod emeled meg. Így lesz a végén olyan a mozgásod kanyargás közben, mintha táncolnál. :)

Egyébként jó lett a fejléc, meg úgy általában a design, csak ez a sárga borzasztó... :)

Axton 2008.12.05. 21:51:13

na akkor talaljatok ki hogy elöl vagy hatul legyen a súlypont:P

de a sárga ütős ez tény..:P

.com 2008.12.17. 13:11:47

palyan kicsit elol
porban inkabb hatul
kanyarban kozepen
1xu
de
NE TEKERGESD a boardot! csak kikonnyit, radol a kantnira, lehelletnyit kitol a "hatso" labbal, donteni es befordul az magatol, azert 'piskota'

dobákpeti · http://dobakpeti.blog.hu 2008.12.18. 10:36:19

.comnál a pont! :)

De kezdő snowboardosok jó, ha tudják előre, hogy ha az utolsó mondatban vázolt technikát alkalmazzák, vagyis ráteszik az élére, had mennyen, akkor gyorsulni fog alattuk a board. Mondjuk ez a legjobb az egészben! :)
(na jó, van még pár legjobb dolog a snowboardozásban...)

azlok23 2009.01.07. 14:47:23

ahogy Peti is írta, az első lábon van a súlypont, kivéve szüzhóban, mert ott ebben az esetben belefúrnád a lapot, és megállnál kb térdig elásva magad, amiből sehogy sem mászol ki, vagy zakózol egyet előre.
hátsó lábbal tudod a "fékezés erősségét" állítani. szóval ha jobban kitolod a segged/hátsó lábad, akkor jobban keresztbe áll a board, így jobban fékezel. Ha a hátsó lábadon van az egész tömeged, akkor nem nagyon fogod a lap hátulját megmozdítani, ilyenkor jönnek a borulások, esések, fenyőfával ismerkedések és a többi...

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása