Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Holnap kinyithat Dobogókő! Bánkút már üzemel - gyors körkép a hazai pályákról

Zubreczki Dávid | 2009.01.31. 14:45 Szólj hozzá!

vajdama: Dobogókő január 030

"Hóvastagság 699 m-en: 8-10 cm, és friss hó esik! Amennyiben a mai havazás után vasárnapra a sípálya síelhetővé válik, elképzelhető a vasárnapi nyitás! Döntés este 8 óra környékén várható." - áll a dobogókői központ honlapján. (Az átjátszóállomás és Zsindelyes közötti szakasz természetesen továbbra is szánkózható.) Lássuk mi újság a többi pályán:

A héten annyi friss hó esett a Bükkben, hogy szombaton kilenc órától ismét beindítottak négy felvonót Bánkúton - adta hírül a Bánkúti Síklub. Működik a D és a bébifelvonó, valamint a G és a szánkófelvonó. Az északi pályák állapota a tömörebb, kifagyott hó miatt jobb, mint három héttel ezelőtt, amikor utoljára lehetett síelni. Azonban a fakitermelés következményeit (kövek és gallyak) azóta sem sikerült eltávolítani. Kérnek mindenkit, hogy ezt a felvonójegy megvásárlása előtt szíveskedjen figyelembe venni. A bánkúti pályákat 14 centiméter vastagságú hó borítja, a hőmérséklet valamivel fagypont alatt van.

Mátraszentistvánon 10-70 centis hó van, 9 pályából 4, 7 liftből 3 üzemel.

Eplény honlapján az áll, hogy hétvégén - a Nordica Skiarena történetében először - az összes pálya nyitva lesz: 5 sípálya (4,5 km hosszan) és 5 sílift működik. A 3-as és 5-ös pályákat péntek este ratrakolták, lesimították, de egyelőre nem hóágyúzzák, így ezt olyan léchez ajánlják, "amit nem sajnálunk". Az odevezető főutak jól járhatóak, a bekötőutat és a parkolókat is lesózták, illetve fűrészporral is megszórták, így gond nélkül jöhet mindenki! - áll a közleményben.

Nagyvillámon: Nyitott pályák: 1/a és 2/a a tolókaros felvonókkal. Nyitvatartás 9-21(!)-ig, esti sízéssel, kölcsönzővel és büfével - írja a honlap.

Nagyhideg-hegyen 10 cm közepes minőségű hó van, csak a 3. pálya(déli) működik. 

magyarország hójelentés

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr76914311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása