Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Ski joring: sírodeózó cowboyok és a kényelmes kutyasétáltatás

Zubreczki Dávid | 2009.04.29. 10:00 Szólj hozzá!

Leadville Ski Joring by Kaila Angello

 

Egy western faluban száguldozó cowboy képe önmagában nem lenne különleges (még a felülről diszkréten belógó közlekedési lámpa is belefér), ha nem csüngne le a nyergéről egy síző. A képen látható sport a Leadville Ski Joring, ami a közönséges skijoring extrém változata - már amennyiben közönségesnek mondható az, ha egy sízőt kutyák vagy lovak rángatnak maguk után.

Skijoring Loppet 8815

A skijoring nem nevezhető valami új, tiszavirág-életű, divatos extrém sportnak, hiszen már 1928-ban bemutatkozott a németországi téli olimpián. Mármint a legnépszerűbb, kutyás változata. Ez a sport nem csak a kutyasétáltatást teszi szórakoztatóbbá, de a sítúrázást is nagyban megkönnyíti. Kanadában és az USA-ban egész sokan űzik, van egy rakás ezzel foglalkozó blog (ezekből tudom, hogy a nyári edzésket biciklivel csinálják bike joring néven).

Ennek kissé keményített változata a lovas. Lehet úgy is, hogy valaki ül a ló hátán és másik versenyző csak húzatja magát, meg úgy is, hogy a síző irányítja az állatot. A nyitóképen látható felállás a coloradói Leadville-ből származik. A pénzdíjas versenyeket 1949 óta rendezik meg a városban. A feladat: minél gyorsabban végigszáguldani a pályán, amelykben kapuk, ugratók meg mindenféle akadályok vannak. A leggyorsabb nyer, de kihagyott feladatokat természetesen levonják az időből. Ja és a legszebb, hogy a párosokat a verseny előtt sorsolják ki.

Ezen a képen egy karika látható:

Eye on the Ring

Ezen is:

Whoa........ Dude  !!!

Itt meg egy rövid videó sok sikítozással:

állat skijoring

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr611053736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása