Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Szlovákia visszaesik, Ausztria tartja magát, Szlovénia jön föl. A kisebb, közelebbi pályák jöttek divatba

Zubreczki Dávid | 2009.11.11. 15:43 13 komment

Felvonóban

Alapvetően optimisták a síutakat kínáló utazási irodák, ez derült a sítv által a HóShown végzett felmérésből. A megkérdezett utazási irodák többségénél azt mondták, hogy érződik ugyan a gazdasági válság hatása, de mégis jobban indult az ősz, mint amire a nyári visszaesések alapján számítani lehetett.

A három napos kiállításon, illetve az elmúlt néhány hétben azt figyelték meg a legtöbben, hogy a vendégek nagyjából ugyanannyit szeretnének síelésre költeni idén, mint egy évvel ezelőtt. Mivel az árak az előző szezonhoz képest a legtöbb irodánál néhány százalékkal emelkedtek - főleg a forint árfolyamváltozásai miatt -, így reál értékben valamivel kevesebb pénzt szán a téli vakációra egy átlagos magyar család, mint egy éve.

A spórolásnak, a takarékoskodásnak több jelét is látják a megkérdezett utazási irodák vezetői. Például, egyre inkább a közeli síterepeket keresik az egyéni utazók, az egyhetes téli vakációk helyett a többség 3-5 napos utakra vállalkozik, sok esetben pedig olyan is előfordul, hogy kisebb, így olcsóbb síterepet választanak.

Várhatóan mégis az olcsóbb kategóriákban lesz nagyobb a visszaesés, hiszen akik eddig ilyen helyekre jártak, azok közülük most sokan olyan anyagi helyzetbe kerültek, hogy idén nem engedhetik meg maguknak a síelést. A felső és felsőközép kategóriában kevésbé lehet érezni a gazdasági válság hatásait.

Általánosságban az is kiemelhető még, hogy a szlovák piac minden irodánál veszített a jelentőségéből, miközben Ausztria tartja vezető pozícióját, és Szlovénia is egyre erősebb. Franciaországot továbbra is rengeteg fiatal, egyetemista választja, közülük egyre többen fizetnek be valamelyik buliútra vagy partytáborba. [SíTV Hírszolgálat]

ausztria szlovákia szlovénia válság utazási iroda

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr681518050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2009.11.11. 17:24:44

Nálunk is beütött a gáz. Eddig legkevesebben hatan mentünk síelni, de inkább csordányian. Most 4 ember meri kb biztosra mondani magát, ami valóban meredek váltás...

Mr. Ray · http://bluray.blog.hu 2009.11.11. 17:36:12

Hát, idén mi sem tudjuk mi lesz, tavaly Franciaország volt, most valószínűleg nem lesz ekkora boardozás. Viszont Szlovéniában már voltunk, valszeg a Vogelre ebben a szezonban kinézünk.

liberta 2009.11.11. 17:41:49

Csak a snowattack:)

joerg 2009.11.11. 17:47:01

nemcsoda hogy szlovákia visszaesik
nem jo minőségű pályák, árban már nem olcsó
de ami a legfontosabb, köcsögök a magyarokkal szemben
már csak ezért sem mennek oda magyarok
autosok közül csak a magyarokra utaznak ellenőrök
étteremben, boltban sem akarnak kiszolgálni
sorolhatnám

icceman 2009.11.11. 18:09:53

Februárban 77-en voltunk Ausztriában (iskolai sítábor), a jövő évi táborra nincs egy busznyi jelentkező úgyhogy elmarad, hosszú évek óta először...

Etniez 2009.11.11. 19:49:23

@joerg: Majd megtanulják, hogy nem kell szívatni minket...

elzee 2009.11.11. 20:36:25

szlovákok elgondolkodhatnak... eddig néha mentem hozzájuk, HA csak 1-2 napos síelésben gondolkodtam. Tavaly óta inkább utazom néhány órával többet, de nem viszem oda a pénzem.

Boromir_ 2009.11.11. 22:06:44

Én már 2 éve kihuzam szlovákiát a térképről atrocitások miatt.
drága szálás gyatra pályák hoz mérten drága síbérlet. Nem mellesleg ott élő haver kivel boardozunk IS ausztriába jár át :)
amugy az sszes termék bojkot ami szlovákiából van....
Z

muskotály küvé 2009.11.11. 22:46:55

Én évente többször járok Szlovákiába, nekem semmi bajom a kiszolgálással meg hasonlókkal. Akik a turizmusból élnek, igenis számítanak nekik a magyarok, és ők szívnak a legjobban a hülye politikusaik miatt.
Síelni mondjuk én sem oda járok, nem olcsók és nem túl nagyok a pályarendszerek. De a gyerkőcöket oda viszem oktatni, osztrák árak max feléért.

Pista bá 2009.11.12. 09:29:38

" Mivel az árak az előző szezonhoz képest a legtöbb irodánál néhány százalékkal emelkedtek - főleg a forint árfolyamváltozásai miatt -, így reál értékben valamivel kevesebb pénzt szán a téli vakációra egy átlagos magyar család, mint egy éve."

eeemberek!!!

Ez eddig senkinek nem tűnt fel? Mekkora egy baromság!

Tavaly ilyenkor 300 volt az EUR, most 270

papugaja 2009.11.12. 09:59:06

Dávidka, szerb, bosnyák síterepekről lesz cikk? Érdekelne.

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2009.11.12. 11:42:37

@papugaja: hát jó lenne... ha valaki arra jár, igazán küldhetne némi infót ;)

s_timcsi · http://autostat.hu/cikk-kereso 2009.11.12. 16:05:37

Fiataloknak mindenképp Franciaország! Mi már idén harmadszorra megyünk, az előző két év nagyon jó volt, sok fiatal, sok nemzet együtt bulizik egy héten keresztül! Hatalmas!

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása