Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Nyolc nő a Déli-sarkra síel szilveszterezni, hogy ott ünnepelje a Nemezetközösség születésnapját

Zubreczki Dávid | 2009.11.25. 15:36 Szólj hozzá!

Erősen gondolkodom egy ideje, hogy felmegyek a Holdba, ezzel hívva fel a figyelmet a magyar lakosság rostszegény táplálkozásának veszélyeire. Vagy legalábbis elkúszom négykézláb Ballószögre, így adózva Catullus művészete előtt. Mert lássuk be, nem úgy van ám, hogy az ember csak úgy jön-megy, expedíciózgat a világban.

Az persze világos, hogy amióta az extrém kalandtúrázás nem csak hercegek, grófok, bárók és válogatott cigány legények kiváltsága, azóta pénzt kell valahonnan szerezni a szórakozásra. Természetesen megszoktuk, hogy mindenki magán viseli a szponzor logóját, és magával viszi annak termékkatalógusát, termékmintáit és mobil bemutatótermét. Ez eddig oké.

Csakhogy valami miatt ehhez mostanában muszáj valami nemes célkitűzést is párosítani. Valami állami támogatásért? Vagy a szponzorok szédítésért? Vagy valóban hisznek abban amit a zászlóra tűznek? Ki tudja. Az biztos, hogy egyre hülyébb célkitűzések születnek. A globális felmelegedés ellen két pólus közt cikázó, s közben a Mount Everest csúcsát is érintő fószer még egész tűrhető célt választott.

Az a nyolc nő, aki viszont most hétfőn indult útnak síléccel a Déli-sarka, a Brit Nemzetközösség hatvanadik születésnapját szeretné megünnepelni január elsején a póluson. Onnan is valók mind a nyolcan (mármint a nemzetközösségből) a következő országokból: Brunei, Ciprus, Ghána, India, Jamaica, Új-Zéland, Szingapúr és Nagy Britannia.

Na persze céltól függetlenül biztos jó buli lesz, szorítunk nekik - de tényleg. 40 nap, 8-900 kilométer, helyenként 130 kilométeres szélben és mínusz negyven fokban a nyolcvan kilós cuccok nélkül sem lenne könnyű feladat.

Vajon mi is lehetne stílszerűbb idézet ide, mint a konyhaasztalon a sótartóért nyúló, sarkvidéken kikötő Örkény-hős nemes tettei:

Elővett egy kis előjegyzési naptárt, ahová a kiszállásai voltak följegyezve, és dermedt kezével, félig befagyott töltőtollával beleírta: 'Isten óvja a Királyt!' - habár még ifjan is szocdem volt, nemhogy királypárti. Aztán még földerengett valami az ifjúságából, és hozzáírta: 'Éljen Anglia!' - holott sose járt Angliában, mindig csak Olaszországba vágyott, de tavaly, amikor megkapta az útlevelét, hetven dollárral a zsebében nem mert egy ilyen hosszú utazásnak nekivágni.

sítúra déli sarkvidék

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr81551680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása