Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Hogyan csináljunk fehér Karácsonyt? Házi hóágyúval

Zubreczki Dávid | 2009.12.24. 11:41 5 komment

Hóágyú

Nem tudom másoknál van-e, nálunk teljesen locspoccsá mosta az eső a pár napja még vastag hóréteget. Milyen jó lenne ilyenkor egy házi hóágyú! Meg mondjuk egy kertes ház is, mert a negyedikről nem tudom mit tudnék kezdeni a hóágyúmmal: esetleg az ablakról sorozhatnám meg a járókelőket, vagy a nappalit teríthetném be vele, az alattunk lakók nagy örömére. Na de lássuk milyen kínálatból válogathatnak a szerencsésebb ingatlanadottságokkal rendelkezők.

Magyar piacon csak ezt a mini hóágyút találtam, amely mindössze két méterre (!) szórja a havat, vagyis sportolásra alkalmatlan. Bár mondjuk az klassz lenne, ha volna egy nagy teljesítményű változata, amelyet az ember a hasára szerelne, és a csupasz hegytetőről elindulva a pálya aljáig folyamatosan termelné maga előtt két méteres távon a havat.

Hóágyú

Persze arra figyelnie kéne, hogy az élesebb kanyarokban se fordítsa el a törzsét nagyon a sílécek irányából, mert akkor hopp elfogy előtte a hó. Fizikus olvasóinkat kérem, hogy dolgozzák ki a készülék energia- és vízutánpótlását, cserébe felesben szabadalmaztatjuk.

Az itt látható modell amúgy 22-23 ezer forint körül van, nagy előnye ez a kozmikusan szürreális hirdetés.

Amerikában, ahol az emberek mindenféle szörnyű fegyvereket tartanak otthon, természetesen hóágyú is van a garázsban a pickup, meg a sövénynyíró mellet. Itt van például ez vagy ez a gyári modell, a youtube meg tele van barkácsmegoldásokkal. (Talán Pamela Andersonék is ilyet használnak Malibuban.)

Hóágyú

Persze otthon is lehet csinálni hóágyút (mint ahogy sílécszállítót sem nehéz összebarkácsolni) - nyugodtan mondhatjuk, hogy gyerekjáték a neten tervrajzokat is találhatunk hozzá. Tavaly például egy tíz éves kisfiú 500 dolcsit takarított meg, hogy építsen magának egy hóágyút. A képet elnézve jó, hogy a csúszkálás a hobbija és nem mondjuk épületrobbantás.

usa magyarország kütyü snowboard buhera hellókarácsony hóágyú

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr941620154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2009.12.24. 13:17:30

Sok szkin zenekar a megmondhatója, fehér Karácsonyt csinálni nem is olyan könnyű, mer' állítólag mindenféle jogszabályba ütközik...

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2009.12.24. 15:22:25

Minden esetre én örülök, hogy ha a hó el is olvadt, legalább nem fagy le a fejem az utcán...

Fashionistas 2009.12.24. 16:06:40

Akkor már ajánlok egy instant havat inkább hozzá:
:) izoom.hu/ujdonsagok-erkeztek/instant-ho

Rókatojás (törölt) 2009.12.24. 16:30:50

én azt mondom, ne álljunk meg a külön bejáratú hóágyúnál, vegyünk mellé rögtön saját rakétasilót is... akkor a földről lehet bándzsidzsámpingolni...

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása