Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Jamaica a téli olimpián. Errol Kerr egy most debütáló, új olimpiai sportág első bajnoka lehet

Zubreczki Dávid | 2009.12.31. 11:22 4 komment

A Jégveled (Cool Runnings) című moziban négy jamaicai fiatal, aki még soha sem látott havat, elindul bobbal a 88-as téli olimpián Calgary-ban, ahol ugyan elbuknak, de derekasan helytállnak. A film amúgy elég fikciós, hisz az ország többször részt vett a téli játékokon, sőt (igaz kanadai színekben) egyik szülöttjének ezüst éremre is futotta. Nálunk elég népszerű a vígjáték, ma is leadják, épp ezért csodálkozom, hogy Errol Kerr neve még egyáltalán nem bukkant fel a magyar sajtóban. (A Google-be beütve egy magyar nyelvű találat jön ki a nevére, az is egy névrokonáról szól, hogy aszongya: "megkérdezték erről Kerr sajtósát is"). Na akkor lássuk ki is most Nyugat-India nagy reménysége Vancouverben.

Errol Kerr-re mondták már, hogy Usain Bolt síléceken, meg persze sokan megmosolyogják, amikor hallják, hogy jamaicai keret tagja a téli olimpián és elmondása szerint sisak alól kibukkanó rasztahajat és a hegyoldalon maga után húzott füstfelhőt várnak tőle. Ezeket a poénokat már biztos nagyon unja, de igaz, ami igaz, nemzeti színű szerelésben tényleg úgy néz ki, mint egy dancehall-sztár.

Mindenesetre sokan vannak, akik ugyanazt várja őket, mint honfitársától két éve Pekingben, hogy nagy áttörést hozzon a jamaicai sportnak. Erre még esélye is van, mégpedig egy most debütáló új olimpiai sportágban a síkrosszban (skicross).

Természetesen nem szabadulhat a Jégveled című klasszikustól sem. Nem csak azért mert folyton emlegetik, ha szóba kerül a neve, de az egyik szponzora is egy italmárka, melynek a neve: Cool Runnings.

Ebben a versenyzők egyszerre száguldoznak végig a pályán, vagyis nem az idővel, hanem egymással versenyeznek, mint mondjuk a futásánál. A nevét azért kapta mégis a motokrosszról (és azért a komoly védőfelszerelés), mert megengedett a test test elleni harc, igaz a versenytárs szándékos akadályozása tilos.

 

Kerrnek amúgy az édesanyja USA-beli, úgyhogy egész gyerekkorában  ingáztak a síterepéről híres Lake Tahoe és az atyai ház között. Szakértők szerint az alpesi sízésben itt szerzett komoly tapasztalata, valamint az a tudás, amit BMX-ezéssel és motokrosszal szedett fel, nagy segítségére lehet a verseny során.

A reggae és ska Kárpát-medencei hídfőállásában kinek is szurkolhatnánk hát februárban, mint Errol Kerrnek!

[Trailer a SkiChannel-ről]

Ui: nahát, nahát. Erőltetetten jópifozok én itt Nuygat-Indiával, erre kiderül, hogy Brit-Nyugat-India 1960-ban tényleg részt vett az olimpián, igaz a nyárin. Viszont az összes érmét (két bronzat) egy Kerr nevű, jamaicai fószer nyerte nekik 800 méteren és 4x400-as váltón. Na tessék
 

usa kanada olimpia jamaica síkrossz errol kerr

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr451634710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anago 2009.12.31. 13:46:10

hehe, ezt is megéltük

buék!

veszbejarat.org

elef 2009.12.31. 15:16:19

Hát, szerintem Nyugat-India az India nyugati része, vagy tizenötezer kilométerre Jamaicától... A West Indies az legyen csak karibi térség v valami ilyesmi, Brit Nyugat-India meg már nem létezik (és nem lennék benne biztos, hogy ez volt a magyar neve, ha volt neki).

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása