Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Hiába esett a héten 10-15 centiméter friss hó, megint be kellett zárnia több magyar sípályának

Zubreczki Dávid | 2010.01.09. 10:48 8 komment

Sajnos megint csak néhány napig volt nyitva a magyar sípályák többsége. Hiába esett a héten 10-15 centi hó a magyar hegyekben, az újbóli enyhülés miatt megint  be kellett zárnia a síközpontok többségének, így csak három helyen lehet síelni a hétvégén - áll a SíTV Hírszolgálatának közleményében.

Az 'áldozatok' között van Bánkút, ahol szerdán kezdődött újból a szezon, de ugyanúgy, ahogy Karácsony előtt, megint csak egy-két napig üzemeltek a felvonók. A 20 centis hóból szombat reggelre egy 8-10 centis átázott vizes réteg maradt a pályákon, így remény sem volt arra, hogy lehessen síelni a hétvégén.

Bezárt Szilvásvárad is, ahol még a hóágyú is üzemelt a hideg időben, de a műhavat és a leesett természetes havat is megette a langyos eső.

Visegrádon is kényszerű szünet van. A Nagyvillám sícentrum kedden este nyitott, és péntek estig lehetett síelni. Sajnos az alacsony fekvése miatt nagyon megolvadt szombatra a hó , így határozatlan ideig szünetel a síüzem.

Még rosszabbul járt Dobogókő, ahol péntek délelőtt taposták le a leesett kb. 20 centi havat, abban a reményben, hogy szombattól végre kezdődhet a szezon. Nos, szombat reggelre itt is alkalmatlan lett a pálya a síelésre. Sajnos, Dobogókő ebben a szezonban még egyetlen napot sem volt nyitva!

Nézzük azokat a helyeket, ahol a meleg ellenére lehet síelni a hétvégén!

Kékestetőn a déli pálya felső részét lehet használni, a mátraszentistváni Síparkban is a felső rész üzemel (szombaton itt tartják az év legnagyobb amatőr gyerekversenyét), míg az eplényi Síarénában az 1 kilométeres 1-es pályát lehet használni, jár a négyüléses felvonó és az 1-es csákányos is.

magyarország hójelentés szilvásvárad dobogókő bánkút kékestető mátraszentistván eplény

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr571658548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Asidotus 2010.01.09. 12:38:25

Szívatja az időjárás a gyerkőcöket. A karácsony előtti rövid hétvégére (amikor szombaton is menni kellett iskolába), hó volt és hideg, mire 22-én, kedden délutánra hazajöttek, elolvadt. Egész téli szünetben latyakos meleg volt, de mire jan. 4-én iskolába mentek, megint hó lett és hideg, de hétvégére megint elolvadt.

Mr. Ray · http://bluray.blog.hu 2010.01.09. 12:52:27

Nem csak az gyerkőcöket szívatja, hanem mindenkit, aki itthon szeretne néha síelni\boardozni. Ez van.

sanyix 2010.01.09. 13:36:22

köszönhetitek vöröscsillagos ferdeszemű barátainknak, és a világmegmentő "demokratikus" barátainknak főleg :)

911 Turbo 2010.01.09. 14:17:04

Remélem elolvad az egész , jön a langyos eső utána pedig TAVASZ !!

fabot 2010.01.09. 14:25:32

Látom, a petyhüdt s3xxű monitor-vitézek itt is megjelentek. Ezeknek a nethuszároknak azt kívánom, legyenek animátorok egy nyugdíjasklubban, ízlésük alapján odavalók.

fabot 2010.01.09. 14:26:25

@fabot: twollah-stb-stb és 911-trabant usereknek ment ez a komment

TigriBigri 2010.01.11. 13:03:19

@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: @911 Turbo: Nem értem miért látogattok egy olyan oldalt, ami a síelőknek és a snowbordosoknak szól?

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása