Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Százméteres zuhanást élt túl egy versenyző a Freeride World Touron. Egy másik lavinát lovagolt meg

hütte | 2011.03.25. 07:34 11 komment

Két durva baleset is történt az idei Freeride World Tour versenyen, amelyek csodával határos módon szerencsésen végződtek. természetesen mindkettőről készültek videofelvételek. Mint a SíTV írja:

Az első videón az új-zélandi síelőnő, Maria Kuzma látható, akit egy lavina sodort el a nézők és a zsűri szeme láttára. Egy szikláról ugrott le, ugyanott egyébként, ahol az előtte induló versenyző is. Csakhogy az előtte indulót még elbírta a hó, Kuzmát viszont nem. Körülbelül 25 centiméteres friss hó esett a verseny előtti napon, ez a 25 centis réteg indult el a völgy felé. Kuzmának szerencséje volt, mert végig a lavina felszínén tudott maradni, így nem sérült meg.

A másik eset még súlyosabb következményekkel járhatott volna. A svájci Ludo Lovey a hegyoldal egyik legnehezebb részén szeretett volna lesíelni. Túl is jutott néhány nehéz sziklán, egyszer azonban elesett  (a videón 45 másodpercnél) és a szinte függőleges hegyoldalon több száz méteren keresztül zuhant, pörgött, sodródott a völgy irányába.
Azonnal mentőhelikoptert hívtak a svájci síelőhöz, de rövid vizsgálat után elhagyhatta a kórházat. Kiderült, hogy csak a válla ficamodott ki, óriási mázli.

baleset lavina freeride

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr512769925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2011.03.25. 09:27:32

A másodiknál valóban hihetetlen, hogy egyáltalán megúszta, viszont az első esetén tisztán látszik, hogy az ürge nem éppen az életéért küzd, hanem kihasználja a helyzetet, hiszen lehetősége lett volna megállni, ha akar.
Jó videók!

Novi bácsi 2011.03.25. 09:36:00

@Krajcs: az az "ürge" egy fiatal csaj. A másik "problémám" pedig az, hogy ugyan meséld már el nekem, hogy egy 60-nal robogó lavina tetején hogyan is kell megállni?!...
Nem bántásból kérdezem, csak kíváncsi vagyok :)

vsz 2011.03.25. 09:42:37

Egy apróság:
Mindkét síző hódeszkát "snowboard"-ot használt...

Nem kéne őket kizárni, vagy szólni, hogy ez egy másik sportág???

Esetleg javítani a z oldal szövegén??

vernarancs 2011.03.25. 09:49:58

A masodik szerintem nem boardos.

we 2011.03.25. 11:31:03

Ez nem zuhanas hanem gurulas. Zuhanas amikor valaki fuggolegesen, menet kozbeni csillapitas nelkul pottyan le valahonnan.

Viszont az jo hogy meguszta!

regisztráltam · http://href.hu/x/cdde 2011.03.25. 11:38:55

A második nem esett annyira nagyot

fogash 2011.03.25. 12:26:42

és a helikoptert legalább kifizettették vele (a biztosítójával) utána, vagy a derék állampolgárok dobták össze szja formájában? Ha ez utóbbi, akkor nyugodtan ott is hagyhatták volna. nem értem ezt a "sportot"

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása