Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Helikopteres sízés lottónyerteseknek

[mimi] | 2011.10.01. 08:46 1 komment

Van jó pár olyan burzsuj síelő, akinek még egy luxus színvonalú sícentrum is smafu. Főként az ő szórakoztatásukra és adrenalin igényük kielégítésére jött létre néhány évtizede a helikopteres síelés műfaja, vagyis a helisí. Az exkluzív élményhez pedig hasonló szállás is dukál, a hajtás után mutatok egy ilyet is.

„A csak helikopterrel megközelíthető helyszínek kínálatában szerepel Alaszka, Új-Zéland és Svájc, de Nepálban, sőt a volt Szovjetunió több tagköztársaságában is adott a lehetőség a kalandsíelők számára. A legismertebb helyszín mégis Kanada, ahol a földrajzi adottságok mellett a fizetőképes kereslet is kiemelkedő. A terep, az időjárás és a hó minősége egyaránt ideális itt a helisízésre” – írta korábban a sielok.hu.

(A teljes cikk itt olvasható a helisízés csínjáról-bínjáról.)

Aki a magashegyi kalandokhoz méltóan akar két síelés között pihenni, annak remek hírem van. A Concierge Unpacked hírlevelében találtam ezt a nemrég nyílt kanadai szuperburzsuj szálláshelyet, a Bighorn Revelstoke-ot. Hét napra, maximum 16 főre $64,976-t kóstál a luxus helisí rezidencia, amihez kültéri jacuzzi, saját séf, biliárdasztal, kandalló, privát spa részleg és mozi is tartozik.

Nem rossz, de sajnos a lottó ötösig/bankrablásig/váratlan óriási örökség nyakamba hullásáig maradnom kell Ausztriánál.

(További galéria itt, a fenti képek dettó innen.)

kanada szállás helisí

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr33263869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.02. 09:24:41

Ez nálunk olcsóbban is megvan. Leesik a hó, be kell indítani a libegőt. Onnan lehet ugrálni a János-hegy oldalába. Az adrenalint, meg majd Mágenheim doktor úr adja be intrabénásan!

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása