Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Tökéletes csend, térdig érő porhó – freeride bajnokság és tábor Franciaországban

hütte | 2012.01.09. 19:04 Szólj hozzá!

Február elején újra rajthoz állnak a legprofibb freeride snowboardosok, hogy megmérettessenek az országos bajnokságon, a franciaországi Varsban. A tavalyi győztes ezúttal is a győzelmet tűzte ki céljául a február 4-11. között zajló, táborral egybekötött versengésen. A Naturelle Freeride névre keresztelt bajnokságot immáron 8. éve rendezik meg a dél-francia Alpok hegyei közt. A versenyen mindenki saját maga választhatja ki az útvonalat a cél és a rajt között. Az egyéni stílusokat 3 francia bíró pontozza majd.

Naturelle Freeride Magyar Bajnoksag (9)

A tavalyi győztes Sticzay Péter 2010-ben indult először freeride versenyen, és a mezőny elején végzett. Nem titkolt célja, hogy idén szintén jól szerepeljen.

“Már több mint 15 éve versenyzem a snowboard összes többi számában, de lássuk be a freeride az egy egészen más műfaj. Igazából mindig is ez volt az álmom. Úgy érzem, a tudásomhoz még rengeteg ismeretet kell hozzátennem, hogy azt mondhassam, freerider vagyok. Nagyon régóta csúszom pályán kívül, és a szűzhavazásnál nem tudok gyönyörűbb sportot” – mondta el a többszörös kupagyőztes és magyar bajnok snowboardos a Magyar Snowboard Szövetségnek.

A pályán kívüli csúszás életre szóló élményt nyújt, azonban cseppet sem veszélytelen, ezért a szervezők kiemelten fontosnak tartják, hogy csak kellően felkészült riderek vágjanak neki. Emellett a résztvevők képzett szakemberektől tanulhatják meg, hogyan növelheljék túlélési esélyüket, és a mentést is gyakorolhatják szimulált helyzetben.

 

A verseny mellett idén is számos szórakoztató program várja a tabor résztvevőit. Az éjszakai síelés mellett idén is megrendezésre kerül a nagy népszerűségnek örvendő tábortüzes buli, valamint az egy hét alatt számos túrát tesznek a szűzhóban.

További információt itt találtok.

videó verseny franciaország snowboard tábor freeride

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr113529339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása