Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Kötéllel engedték le a versenyzőket egy függőleges sziklafalon a magyar freeride bajnokságon

hütte | 2013.02.08. 14:08 Szólj hozzá!

A kedvezőtlen időjárásra való tekintettel márciusra halasztották a IX. Naturelle Freeride Magyar Bajnokság döntőjét. A mínusz húsz fok, a hatvan kilométer per órás szél, a sűrű köd, és a rossz látási viszonyok miatt a szervezők úgy döntöttek, nem indítják el a sportolókat a háromezer méter magas hegycsúcsról – írja közleményében a Magyar Snowboard Szövetség.

Kivételesen sok versenyző nevezett be az idei freeride magyar bajnokságra: harmincöt snowboardos és freeskis vállalkozott arra, hogy teljes menetfelszerelésben megmássza a közel háromezer méter magas hegyet, és a pályáktól távol, a szűzhó birodalmában lecsússzon az elmúlt kilenc év legnehezebb jelöletlen, sziklákkal tagolt pályáján, a Dél-francia Alpokban található Vars sírégióban. Az extrém időjárás azonban átírta az előzetes terveket és a szervezők nem indították el a versenyt.

„A hegyre leereszkedett köd miatt a hegyi vezetők kötéllel engedték le a versenyzőket a függőleges sziklafalon. Ugyan a tábor utolsó napjaira kitisztult az idő, a bajnokság megrendezéséhez szükséges engedélyeket (helikopter-készenlét, magashegyi biztosítás) már nem lehetett beszerezni. Miután minden esetben maximálisan törekszünk az indulók biztonságára, úgy döntöttük, márciusra halasztjuk a versenyt" - mondta Raul Goenchirt, francia magashegyi vezető.

A fotókat a Magyar Snowboard Szövetségtől kaptuk.

hírek verseny franciaország snowboard freeride vars

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr65069319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása